Mainos

Suninen antaa tasoitusta WRC-kilpatovereilleen – "He ovat päässeet koeponnistamaan"

1:13

Ford-kuljettaja Teemu Suninen aikoo painaa "lapun lattiaan", kun Portugalin MM-ralli pääsee kunnolla käyntiin.

Pääkuvan videolla kuvaa MM-sarjan edellisestä kisasta, huhtikuun lopussa ajetusta Argentiinan rallista.

Kauden kuudes MM-ralli starttaa jo torstai-iltana lyhyellä yleisöpätkällä, mutta todellinen urakka alkaa perjantaina, jolloin ohjelmassa on kahdeksan erikoiskoetta. Suninen hyötyy myöhäisestä lähtöpaikastaan kärjen takana ja suomalaiskuski aikookin ottaa kaiken hyödyn irti putsatuista sorateistä.

- Täytyy yrittää panostaa perjantaihin ja saada hyviä pätkäaikoja ja sitä kautta parempi lähtöpaikka lauantaille. Lauantaina teillä on todella paljon irtosoraa, siellä on haastavaa olla ensimmäisten autojen joukossa, Suninen kertoi MTV Sportille.

Suninen on ajanut kolmesti aiemmin Portugalissa, muttei kertaakaan WRC-autolla. Ford Fiesta WRC -ajokistakin jokelalaisella on kokemusta vain viiden MM-rallin verran.

- Se tietysti helpottaa, että tämä on vähän tutumpi ralli, mutta toisaalta muut ovat ajaneet tämän rallin näillä WRC-autoilla. He ovat päässeet koeponnistamaan, että mikä mutka kestää mennä nostamatta ja mikä ei.

Suninen povaa rallin suurimmaksi haasteeksi lauantain lenkkiä.

- Siellä on yksi pätkä, jolle on tullut paljon uutta tienpintaa, ja pinta vaihtelee todella paljon mutkasta toiseen. Välillä on kovaa pohjaa ja välillä pehmeää, ja pito vaihtelee todella paljon. Siellä on helppo tehdä virhe, mutta samalla sillä pätkällä voidaan nähdä myös eroja, Suninen ennakoi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.