Iskikö arkiuupumus? Tänä vuonna on jälleen useita mahdollisuuksia pidentää lomapäiviä maksimiin

0:33
Ajasta lomasi näille päiville vuonna 2019.

Näillä vuoden 2019 arkipyhillä juonit itsellesi parhaat pidennetyt viikonloput.

Masentavatko loskakelit, kaipaatko lomaa pimeistä talvi-illoista? Piristäisikö pidennetty viikonloppureissu vaikka Eurooppaan, tai ovatko tulevat vuosilomat jo suunnitteilla? Luvassa on apua helpotukseen, sillä näitä arkipyhiä hyödyntämällä saat maksimoitua lomasi pituuden.

Uudenvuodenpäivä 1.1 (tiistai):

Uudenvuodenpäivä osui vuoden alussa tiistaille, joten mikäli olet innokas juhlimaan vuoden vaihtumista, olisi uudenvuodenpäivää edeltävä maanantai ollut erittäin otollinen valinta lomapäiväksi. Mikäli et näin valinnut, niin ei hätää – tänä vuonna on rutkasti muitakin arkipyhiä.

Pitkäperjantai 19.4 (perjantai) ja 2. pääsiäispäivä 22.4 (maanantai):

Pääsiäinen on suosittu loma-ajankohta vuosittain. Parasta on, että tähän yhdistelmään ei tarvitse kuluttaa yhtään vapaapäivää ja se palkitsee sinua silti neljällä lomapäivällä. Mikäli sinulla kuitenkin on varastossa ylimääräisiä lomapäiviä, kauhaise itsellesi makoisa loma käyttämällä neljä lomapäivää viikolle 17 (ti – pe).

Vappu 1.5 (keskiviikko):

Tämä suomalaisten rakastama loppukevään varma merkki ja työväen juhla, vappu, piristää kaikkine herkkuineen ennen kesälomakautta. Mikäli sima ja tippaleipä ovat tulleet vuosien mittaa jo tutuiksi, tuhlaa muutama lomapäivä ja singahda pidennetylle viikonloppulomalle vaikka ulkomaille.

Helatorstai 30.5 (torstai):

Nyt ollaan jo lähellä kesälomia, mutta voisiko joku vastustaa ja olla ottamatta helatorstain jälkeistä perjantaita vapaaksi? Tarvitseeko välttämättä ulkomaillekaan lähteä, kun Suomenkin kelit rupeavat olemaan kohdillaan. Käytä siis yksi lomapäivä ja nauti Suomen antimista.

Juhannusaatto 21.6 (perjantai):

Vaikka juhannusaatto ei ole virallinen pyhäpäivä, moni saattaa käsittää asian niin. Juhannusaatto saattaa vaikuttaa liikkeiden ja palveluiden aukioloaikoihin, mikä mahdollisesti vahvistaa käsitystä virallisesta pyhäpäivästä. Jos kuitenkin varmuudella haluat viettää juhannusta pitkän kaavan mukaisesti, nappaa tästä itsellesi muhkeat keskikesän vapaat.

Itsenäisyyspäivä 6.12 (perjantai):

Pitkän arkipyhättömän syksyn jälkeen perjantaille asettuva itsenäisyyspäivä tuo helpotusta alkavalle joulustressille. Kerää läheisesi ja ystäväsi yhteen ja juhlista Suomen itsenäisyyttä pidennetyn viikonlopun merkeissä.

Jouluaatto 24.12 (tiistai), joulupäivä 25.12 (keskiviikko) ja tapaninpäivä 26.12 (torstai):

Sama tapaus toistuu kuin kesäaikaan juhannuksena eli jouluaatto ei ole virallinen pyhäpäivä. Ehdit siis vielä hankkimaan viimeiset joululahjat, sillä liikkeet ja palvelut ovat lähtökohtaisesti avoinna jouluaattonakin. Käyttämällä kuitenkin muutamia lomapäiviä kyseisellä viikolla, pääset nauttimaan pitkästä ja rentouttavasta joululomasta.

Arkipyhiä hyödyntämällä kannattaa reissulle lähdettäessä kuitenkin muistaa, että kansainväliset pyhäpäivät saattavat rajoittaa joidenkin liikkeiden ja palveluiden aukioloaikoja myös ulkomailla.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja