Mainos

Parannus viime vuoteen: Näin arkivapaat osuvat kalenteriin tänä vuonna

Juhla- ja pyhäpäivistä arkeen osuu yhteensä yhdeksän kappaletta viime vuoden kahdeksan sijaan.

Alkanut vuosi toi tulleessaan iloisia uutisia arjenpuurtajille. Viime vuonna moni kiristeli hampaitaan, kun esimerkiksi vappupäivää vietettiin sunnuntaina, juhannuspäivää ja jouluaattoa taas lauantaina. Arkivapaita kertyi harmillisesti vain kahdeksan kappaletta. Tänä vuonna asia onneksi korjaantuu, ainakin työntekijän näkökulmasta.

Ensimmäinen arkivapaa osuu jo tämän viikon perjantaille, jolloin vietetään loppiaista. Enää loppiainen ei kuitenkaan ole kaikille vapaa, sillä kilpailukykysopimuksen myötä loppiainen saattaa olla joillekin täysin tavallinen työpäivä. Samoin on myös helatorstain suhteen.

Perinteisten pääsiäisvapaiden jälkeen päästään pian vappuun ja monien mieliksi vappupäivää vietetään tänä vuonna maanantaina. Juhannusaatto on perjantaina, kuten joka vuosi.

Suomen juhlavuosi huipentuu itsenäisyyspäivään ja tänä vuonna 6.12. on keskiviikko.

Jos taas joulunpyhät ja uusivuosi jäivät viime vuonna monen makuun liian lyhyiksi, niin nyt joulunviettoon pääsee kunnolla. Jouluaattoa juhlitaan tosin sunnuntaina, mutta maanantaille sijoittuva joulupäivä ja tiistain tapaninpäivä venyttävät joululomaa mukavasti.

Vuosina 2013 ja 2014 arkivapaita oli 10 kappaletta ja vuonna 2015 yhdeksän. Parhaimmillaan kalenterivuoteen voi sattua 10 arkivapaata, mutta monille vapaapäiviksi laskettavat juhannusaatto ja jouluaatto voivat nostaa lukumäärän yhteentoista.

Ainoastaan kolmea pyhäpäivää vietetään aina arkipäivänä: pitkäperjantaita, toista pääsiäispäivää ja helatorstaita. Vuonna 2018 arkivapaita on taas 10 kappaletta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.