Isis-morsiameksi karannut koulutyttö palasi kotiin – nyt 19-vuotias Shamima on viimeisillään raskaana

Koulutyttö, joka karkasi liittyäkseen Isisiin on löytynyt – haluaa palata Britanniaan vauvansa tähden 0:25

Koulutyttö, joka karkasi kotoaan liittyäkseen Isisiin, sanoo ettei kadu päätöstään. Hän kertoo eläneensä "normaalia elämää", mutta haluaa palata takaisin Britanniaan, koska on viimeisillään raskaana.

Vuonna 2015 kolme koulutyttöä karkasi kotoaan Itä-Lontoosta Syyriaan liittyäkseen äärijärjestö Isisiin. Nyt Brittilehti Times on löytänyt yhden tytöistä 19-vuotiaan Shamima Begumin. Hän kertoi syyrialaisella pakolaisleirillä kokemuksistaan Timesin haastattelussa.

Kolmatta kertaa raskaana

Begum paljasti olevansa yhdeksännellä kuulla raskaana ja haluavansa palata kotiin vauvansa takia. Hän kertoi saaneensa jo kaksi aiempaa lasta, mutta molemmat olivat menehtyneet. Tapahtunut sai Bagumin "ylisuojelevaiseksi" tulevaa vauvaansa kohtaan.

Bagumin mukaan yksi hänen kanssaan Britanniasta lähteneistä koulutytöistä menehtyi pommituksissa. Kolmannen tytön kohtalo on edelleen epäselvä.

"Normaalia elämää"

Koulukaverukset Begum sekä Amira Abase olivat molemmat 15-vuotiaita lähtiessään Britanniasta. Kadiza Sultana oli 16-vuotias.

Yhdessä kolmikko pakeni Gatwickin lentokentältä Turkkiin ja sieltä Syyrian rajan yli. Vanhemmilleen he kertoivat lähtevänsä päiväretkelle.

Begum kertoo, että Syyriaan saavuttuaan hän meni naimisiin 27-vuotiaan hollantilaisen miehen kanssa, joka oli kääntynyt islaminuskoon. Timesin haastattelussa Begum sanoi eläneensä "normaalia elämää".

– En kadu, että tulin tänne, Begum toteaa haastattelussa.

Begumin mukaan pariskunta joutui pakenemaan kaksi viikkoa sitten pommituksia Baghuzista, äärijärjestön viimeisestä tukikohdasta. Hän kertoo aviomiehensä antautuneen Syyrian armeijan sotilaille.

Bagum sen sijaan päätyi pakolaisleirille Pohjois-Syyriaan noin 39 000 muun ihmisen kanssa. 

Tapauksesta uutisoivat muun muassa BBC News ja Sky News.

Lue myös:

    Uusimmat