Mainos

Isisiltä vapautettu ruotsalaistyttö kokemuksestaan: ”Minulla ei ollut mitään, sain soitettua äidille”

Irakin kurdijoukkojen vapauttama 16-vuotias ruotsalaistyttö kertoo ajastaan äärijärjestö Isisin kynsissä paikalliselle tv-kanavalle.

Haastattelusta kertoo muun muassa Aftonbladet.

Kurdistanin turvallisuusneuvosto kertoi eilen vapauttaneensa tytön Isisin kynsistä lähellä Mosulin kaupunkia Irakissa Ruotsin viranomaisten ja tytön perheen pyynnöstä.

Videolla tyttö kertoo rentoutuneesti kokemuksistaan. Hän tapasi 14-vuotiaan ruotsalaispoikaystävän, joka vei hänet lopulta Irakiin. Seurustelun jatkuttua jonkin aikaa poika alkoi puhua Isisin riveihin liittymisestä, jonka tyttö tuolloin hyväksyi.

– En tiennyt mitään islamista tai Isisistä, joten en tiennyt, mitä hän tarkoitti, hän selittää haastattelussa.

Viime vuoden toukokuussa pariskunta lähti Ruotsista. He matkustivat Tanskan, Saksan, Unkarin, Serbian, Bulgarian, Turkin ja Syyrian läpi, kunnes saapuivat Mosuliin muiden naisten ja miesten kanssa.

– Se oli hyvin erilaista verrattuna Ruotsiin, missä minulla oli kaikki, mutta täällä minulla ei ollut mitään, hän kertoo paikalliselle tv-kanavalle selittäen, ettei heillä ollut sähköä tai vettä.

Jonkin ajan kuluttua hän alkoi katua lähtöään. Saatuaan käsiinsä puhelimen, hän soitti äidilleen.

– Sanoin hänelle, että haluan kotiin ja hän otti yhteyttä ruotsalaisviranomaisiin, jotka ottivat yhteyttä..., hän keskeyttää ja katsoo jotakuta taustalla.

Tyttö yritettiin pelastaa jo marraskuussa, mutta silloin hän päätyi takaisin poikaystävänsä luo. Vain päiviä yrityksen jälkeen tyttö synnytti pojan.

– Haluan nähdä perheeni jälleen ja saada onnellisen elämän, tyttö sanoo.

Aftonbladetin tietojen mukaan poikaystävä on sittemmin kuollut Venäjän ilmaiskussa Ramadissa, mutta tietoa ei ole vahvistettu.

Aftonbladetin mukaan tyttö on tällä hetkellä Kurdistanin alueella. Ruotsalaisviranomaiset valmistelevat hänen palauttamistaan Ruotsiin. 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.