Mainos

Isävartalosta paljastui yllättäviä hyötyjä: Lisää elinikää ja kiinnostavuutta naisten silmissä

Sen lisäksi, että pullukka-isät elävät tutkimuksen mukaan keskivertomiestä pidempään, he herättävät myös runsaasti kiinnostusta vastakkaisen sukupuolen keskuudessa.

Isäksi tuleminen laskee tutkitusti miesten testosteronitasoa, mikä puolestaan vähentää lihasmassaa ja lisää rasvan määrää kehossa. Vaikka lihominen isäksi tulon myötä voikin tuntua ikävältä asialta, sillä on myös positiivisia vaikutuksia.

Yalen yliopiston antropologian professori Richard Bribiescasin mukaan tämä isävartaloksikin kutsuttu ilmiö voi lisätä elinikää ja vahvistaa immuunijärjestelmää.

Pullea vartalo suojaa sairauksilta 

Nyt on saatu selville, että isävartalon omaavilla miehillä on pienempi sydänkohtauksen ja eturauhassyövän riski. He myös sairastuvat muita epätodennäköisemmin infektioihin ja muihin sairauksiin. 

– Vaikka miehet ovat keskimäärin naisia suurempikokoisempia ja fyysisesti vahvempia, miehillä on yksi huomattava heikkous, Bribiescasi kertoo.

– Meidän on vaikeampi taistella infektioita ja muita sairauksia vastaan kuin naisten.

Pulleus vahvistaa tutkimuksen mukaan immuunijärjestelmää ja auttaa näin ollen miehiä taistelemaan tätä heidän heikkouttaan vastaan.

Myös vuonna 2008 toteutettu tutkimus puhuu isävartalon hyvistä puolista eliniän suhteen. Tämän tutkimuksen mukaan nopean aineenvaihdunnan omaavat miehet kuolevat todenäköisesti nuorempina kuin hitaan lepoenergiankulutuksen omaavat. 

Ristiriitaisia tutkimustuloksia vetovoiman suhteen

Sen lisäksi, että isien pulleus suojelee heitä taudeilta, se voi tehdä heistä myös houkuttelevampia naisten silmissä.

Bribiescasi väittää, että isien rasvaprosentti voi tehdä heistä houkuttelevimpia naisten silmissä, sillä pulleus on professorin mukaan selvä merkki siitä, että isät viettävät aikaansa lastensa kanssa, eivätkä juokse naisten perässä.

Campridgen yliopistossa tehty tutkimus kumoaa kuitenkin tämän väitteen. Kyseisen tutkimuksen mukaan naiset etsivät alhaisen rasvaprosentin omaavaa kumppania, sillä alhainen rasvaprosentti on yhteydessä voimakkaaseen seksiviettiin ja siittiöiden korkeaan määrään.

4:43

Lähde: Telegraph 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.