Mainos

Isänpäivän karmiva löytö hoivakodista: "Likaiset vaatteet, ulosteiset lakanat ja tahmea lattia"

Nina Parviainen lapsineen järkyttyi perin pohjin, kun he isänpäivänä vierailivat isänsä ja ukkinsa luona Mainio Vireen yksityisessä hoivakodissa.

– Olin etukäteen ilmoittanut tulostamme isäni luo lasten kanssa. Lapseni oli erityisen järkyttyneitä huoneen siivottomuudesta. Huoneessa oli kuvottava haju. Tilanne oli todella ahdistava.  Isäni yritti peittää ulosteisia lakanoitaan meiltä. 

– Isänpäiväni meni siihen, kun vaihdoin isän vaatteet, siivosin huoneen perusteellisesti ja vaihdoin puhtaat lakanat. Lapseni kauhistelivat tilannetta vieressä. Isäänikin hävetti tilanne, vaikka hänellä on muistihäiriöitä ja vakava aivovamma, toteaa Parviainen.

Parviainen on kertonut myös isänsä tilanteesta avoimesti Facebook-sivuillaan:

Kyllä oli taas vuoden surullisin päivä. Kävin katsomassa isääni hoitokodissa. Lakanat oli pas..ssa,huoneen lattia täys tahmeita läikkiä, multaa ja hiekkaa. Isällä samat vaatteet kuin kolme viikkoa sitten viimeksi käydessäni. Valitti kipua varpaissa ja sukat poistettuani näky ja haju oli karmea.


Samat vaatteet viikkoja

Parviaisen mukaan hänen 62-vuotias isänsä asuu mielenterveys- ja päihdekuntoutujien tukiasunnossa Ykköskoti Lotassa Tuusulassa.

– Isälläni on vakava aivovamma pahoinpitelyn seuraksena. Isä ei selviä yksin, sillä hänen lähimuistinsa on mennyt. Entisenä päihteidenkäyttäjänä hänen sanankäyttönsä on verbaalisesti aggressiivista eikä suihkuun meno ole aina helppoa, kuvailee Parviainen aiemmin jopa kadulla asunutta isäänsä.

Näin hän kirjoittaa Facebook-sivuillaan:

"Tänään kysyttyäni vuorossa olevalta hoitajalta/ohjaajalta lakanoista ja muista hygienia-asioista sain vastauksen,että nyt on ollut paljon sairastumisia ja sijaisia paljon....mitä ihmettä!"

– Olen kysellyt isäni hoitoa koskevista kirjauksista, mutta en ole saanut tyydyttäviä vastauksia. Isälläni on ollut samat vaatteet useita viikkoja eikä lakanoita ollut vaihdettu. Hoivakodista soitettiin tosin viime viikolla, että isälleni on tilattu jalkahoito, toteaa Parviainen.

Silti paras paikka – isä viihtyy

Parviaisen mukaan hänen isänsä viihtyy erinomaisesti Ykköskoti Lotassa.

– Isä on kuntoutunut Lotassa, koska se on rauhallinen paikka. Isäni on alkanut käydä päivittäin Hyrylän keskustassa kaupassa kävellen. Hän on löytänyt mukavaa juttuseuraa muista asukkaista. 

– Aiemmissa hoivakodeissa asiat olivat todella huonosti ja olen joutunut siirtämään isäni jo kolme kertaa, koska niissä laiminlyönnit olivat niin käsittämättömän pahoja. En haluaisi siirtää isääni enää, sillä hän viihtyy Lotassa erittäin hyvin. Toivottavasti siisteysasiat saadaan kuntoon nyt, lisää Parviainen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.