Isänpäiväkakku parhaalle isälle

Muistatteko vielä Arjan Leivontanurkan Isänpäivä-reseptikilpailun vuonna 2006? Tämä resepti oli kisan parhaimmistoa, ja edelleen erittäin herkullinen idea isänpäiväksi.

Kakku on hieman erilainen kuin tavallinen täytekakku. Omar-kuorrute on hyvä vaihtoehto tavalliselle kinuskikuorrutteelle. Toki kakkuun voi myös tehdä perinteisen kinuskin.

Kakun voi tehdä etukäteen kuorrutusta lukuun ottamatta valmiiksi pakkaseen. Kuorruttamisen ja koristelun voi tehdä edellisenä iltana tai aamulla. Lapset voivat osallistua kakun valmistukseen yhdessä aikuisen kanssa.

Jos isä ei pidä näistä täytteistä, voi niitä muuttaa omalle isälle sopivaksi.

Itse tehty leivonnainen on aina iloinen yllätys saajalleen ja tekee myös leipurit iloisiksi. Tämän kakun idea on hauska ja hellyttävä: jokainen isä on lapselleen se kaikkein paras ja ansaitsee siksi rakkaudella tehdyn kultamitalin! :)

Pohja, noin 8-10:lle:

4 munaa

1½ dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1 dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

TAI

1 pkt kaupan valmiita täytekakkupohjia

Kostutus:

kahvia, maitoa tai appelsiinimehua

Täyte:

2-3 dl marjoja tai 2 prk ananasta

kinuskikastiketta

2 dl vaahtoutuvaa kermaa (tai kermaa ja vaniljakastiketta, yht 2 dl)

1 prk vaniljatuorejuustoa

2 pkt Daim -suklaata murskattuna

Kuorrutus:

2 pss Omar -karkkeja

Koristeluun:

1 karambola

sulatettua suklaata

kultapalloja

Tee pohja:

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhoihin leivinjauhe. Yhdistä seos munavaahtoon. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun tasapohjaiseen vuokaan. Paista kakkua 175 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Kumoa kakkupohja ja anna sen jäähtyä. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.

Vaahdota täytettä varten kerma (ja vaniljavaahto) ja lisää joukkoon tuorejuusto samalla vatkaten. Kostuta kakku ja levitä kakun pintaan kerros kinuskikastiketta. Lisää sitten ananasmurska tai marjat. Levitä päälle kerma-tuorejuustoseos sekä Daim-murska. Täytä myös toinen väli näin. Nosta jääkaappiin ja valmista kuorrute: Poista karkeista paperit ja tee karkeista "pallo". Pehmitä mikrossa n. 30 sekunnin ajan. Kauli ohueksi levyksi kelmujen välissä ja nosta kakun päälle. Tasoita reunat.

Leikkaa karambolat ohuiksi viipaleiksi ja sulata suklaa kirjoitusta varten. Tee kakun keskelle 1 ja täytä se kultapalloilla. Koristele suklaalla ja karambolaviipaleilla.

Resepti: Henna Pöllänen, Varkaus. MTV3 / Arjan Leivontanurkan Isänpäivä-reseptikilpailun parhaimmistoa vuonna 2006

Lue myös:

    Uusimmat