Isäksi viime vuonna tullut Roope Salminen ikävöi pienokaistaan kuvausmatkalla: "Henkisesti oli rankka reissu sen tiimoilta"

0:45
Roope Salminen luotsaa Myyrä-sajran toista kautta – tutustu kisaajiin.

Roope Salminen kertoi kuulumisiaan MTV Uutisille Myyrä-ohjelman pressissä.

Juontaja Roope Salminen luotsaa MTV3-kanavalla maaliskuun alussa starttaavan Myyrä-sarjan toista tuotantokautta. Ohjelmaa kuvattiin Latviassa kesän lopussa.

Viime vuonna Salminen teki muuten vähemmän työkeikkoja koronatilanteen vuoksi ja keskittyi perheeseensä. Salmisen ja Helmi-Leena Nummelan esikoinen syntyi juuri koronakevään aikana.

Kuvausten myötä Salminen pääsi ulkomaille, mutta toteaa samassa, että kuvausten ulkopuolella hän vietti aikansa hotellihuoneessa, joten niinkään reissulta se ei tuntunut. Kuvaukset kestivät parisen viikkoa. 

– Ainoa miinuspuoli kuvauksissa oli se, kun lasta oli ihan järjetön ikävä. Onneksi tiesin, että hän on hyvissä käsissä ja sain joka päivä hänestä videoita. Henkisesti oli rankka reissu sen tiimoilta, myös minulle, eikä pelkästään kilpailijoille, juontaja kommentoi Myyrä-ohjelman pressin jälkeen. 

Salminen totesi vuosi sitten MTV Uutisille, ettei halua tuoda lastaan julkisuuteen. 

Hän painottaa asiaa jälleen.

– En ole lastani halukas tuomaan julkisuuteen. Mua ei kuitenkaan haittaa puhua julkisuudessa vanhemmuudesta yleensä, se on minusta kiinnostava aihe. 

Pysähdys

Tällä hetkellä Salmisella on käynnissä on C Morella nähtävän Hotelli Swanin uuden kauden kuvaukset. Luvassa on myös muita näyttelijärooleja. 

– Muista pystyn kertomaan hieman myöhemmin, mutta sanotaanko näin, että kiireistä on. 

Salminen ei ole jäänyt korona-aikana tuleen makaamaan ja hän on tehnyt räppikeikkoja etänä. Katsojat saavat toivoa aiheita, jotka Salminen kirjoittaa flappitaululle vaatehuoneessaan ja pukee ne riimeiksi. 

–  En olisi vielä hetki sitten uskonut, että tämä tulee olemaan se päätoiminen homma. 

Salminen kertoo olevansa onnellinen, kun saa olla tällä hetkellä niin paljon kotona. 

– Vaikka välillä räppikeikkojen taustalle saattaakin tulla lapsen mölinää, niin on se silti vähemmän stressaavaa kuin joka paikassa pää kolmantena juokseminen. Olen todella kiitollinen siitä, että saanut väkisin pysähtyä ja saanut olla kotona, kun lapsi on vielä niin pieni. Se on tosi suuri ilo. 

Vaikutti elämään

Salminen oli viime vuonna otsikoissa myös tuomionsa vuoksi. Hänet tuomittiin vuoden 2020 lopussa sakkorangaistukseen pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. Salminen kiisti syyllistyneensä rikokseen josta tuomio annettiin, mutta ei valittanut päätöksesta hovioikeuteen. 

Salminen toteaa MTV Uutisille, että kyseinen prosessi on vaikuttanut hänen elämäänsä. Rikos tapahtui kuusi vuotta sitten, vuonna 2015.

– Kyllähän tuollainen vaikuttaa varmasti jokaisen elämään. Kun poliisi ilmoitti minulle asiasta, tuli se täytenä yllätyksenä ja siitä alkoi pitkään kestänyt prosessi, Salminen pohtii. 

– Siitä alkoi tarkastella itseään, että millainen on ollut, nyt on ja mitä tulevaisuudessa haluaa olla, hän jatkaa. 

Salminen kokee tapahtuman muuttaneen häntä. 

– Kyllähän tällainen tapahtuma muuttaa varmasti jokaista, jolla on lainkaan sydäntä. Tuskin siinä prosessissa tulee kuitenkaan olemaan täysin valmis. En omassa tilanteessa voi keskittyä muuta olemaan kuin tarpeeksi hyvä isä ja mahdollisimman luotettava työkaveri ja olla oman paikkani arvoinen tässä maailmassa. Se ei ole minun päätös, että riittääkö se vai ei.

Myyrä MTV3-kanavalla 2. maaliskuuta kello 21 alkaen. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja