Isä toi poikansa kouluun Ferrarilla, kuten me kaikki tekisimme, jos voisimme – muilta vanhemmilta ja opettajalta käsittämätön reaktio

Tältä näyttää ja kuulostaa yli 800 000 euron Ferrari – myynnissä Lempäälässä 3:15

Kiinalaismies ajoi poikansa kouluun Ferrarillaan ja sai niskaansa muiden vanhempien ja opettajan vihat kieltäydyttyään vaihtamasta edullisempaan autoon.

Kyseinen isä, sukunimeltään Li, poistettiin vanhempien viestiryhmästä, hänen todettuaan, että on työskennellyt kovasti omaisuutensa eteen ja haluaisi antaa pojalleen vain parasta, kertoo South China Morning Post.

Pääkuvan video: Tältä näyttää ja kuulostaa yli 800 000 euron Ferrari.

Vanhemmat tuohtuneita

Lin pojan luokkatovereiden vanhemmat ja opettaja vaativat Litä ajamaan koululle edullisemmassa autossa, koska heidän mielestään Ferrari on ylvästelyä ja iskostaa lapsiin vääränlaisia arvoja.

Opettaja laittoi Lille viestiä oppilaiden vanhemmille tarkoitetussa viestiryhmässä, että kalliilla urheiluautolla ajelu johtaisi epäterveelliseen vertailuun luokan kesken eikä edistäisi oppilaiden keskeistä toveruutta. Monet vanhemmat tukivat opettajan väitteitä.

– Se ei ole soveliasta. Sinun ei pitäisi leveillä huolimatta siitä, kuinka rikas olet, yksi vanhemmista totesi.

– Jos tuot vain lapsesi kouluun, etkö voisi käyttää tavallista autoa? Sinulla olisi siihen ainakin varaa, toinen komppasi.

Li kieltäytyi vaihtamasta halvempaan autoon vain toisten tarpeita palvellakseen.

– Jos se, että näät jonkun muun ajamassa urheiluautoa loukkaa tunteita, lapsenne ovat liian herkkiä, Li totesi.

Viestittelyn jälkeen Li kuitenkin huomasi, ettei hänelle annettaisi enää puheenvuoroa, vaan opettaja poisti Lin yhteisestä viestiryhmästä.

Tuloerot hiertävät välejä

Li työskentelee yritysjohtajana ja tienaa vuodessa noin 4 miljoonaa jeniä (reilut 500 000 euroa) ja ajaa Ferrari 488:lla. Tuloerot ovat Kiinassa suuria, minkä vuoksi uutinen Lin potkimisesta ulos viestiryhmästä herätti paljon keskustelua sosiaalisessa mediassa.

– Tuloerot ovat oikea asia. On parempi opettaa lapset kohtaamaan tämä, kuin soimata muita urheiluautolla ajelusta ja omaisuuden esittelemisestä, sanoi yksi käyttäjistä.

Weibossa, joka on Kiinan vastine Twitterille, keskusteltiin myös siitä, että sen sijaan, että isä suljettiin viestiryhmän ulkopuolelle, opettaja ja vanhemmat olisivat voineet käyttää tilanteen opettaakseen lapsille arvoista.

– Opettaja ja vanhemmat, jotka loukkaantuivat, epäonnistuivat opettamaan lapsille tärkeitä arvoja elämästä ja rahasta. Pystyvätkö he kadottamaan kaikki luksustuotteet maailmasta? Toinen käyttäjä kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat