Isä roikotti pientä vauvaa – Lapselle koitunut kipua, neljä kuukautta ehdollista

Uudellamaalla kolmekuukautista vauvaa kovakouraisesti käsitellyt isä on saanut käräjillä neljän kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen.  Tuomio tuli pahoinpitelystä.  

Alun perin syyttäjä vaati vanhemmille tuomiota törkeästä pahoinpitelystä, koska vauvan vasen värttinäluu oli murtunut ja hänellä todettiin aivoverenvuoto.  

Oikeus piti ravistelua todennäköisimpänä syynä aivoverenvuodelle. Murtumalle todennäköisin syy oli ravistelu tai riuhtaisu.  

Sekä vauvan äiti että isä kiistivät vauvan ravistelemisen. Oikeus päätyikin toteamaan, että ensisijainen syyte törkeästä pahoinpitelystä ja toissijainen syyte vammantuottamuksesta oli hylättävä, koska myös joku muu vauvaa hoitanut olisi voinut ravistelulla aiheuttaa vammat.   

Vauva oli ollut muun muassa isovanhemmalla hoidossa, mutta häntä ei kuultu oikeudessa.  

Myös syyte heitteillepanosta kaatui. Vanhemmat olivat vieneet vauvan neuvolaan, jossa vammoja ei huomattu. Oikeuden mukaan myöskään vanhemmilla ei näin ollen voinut olla käsitystä vammoista.  

Pahoinpitelysyytteen mukaan isä oli roikottanut lasta vaipanvaihtoon mennessä, hyppyyttänyt tätä sängyllä ja pyörittänyt lasta käsivarsista lattialla. Tapaukset oli kuvattu niistä tehdyissä rekonstruktiovideoissa.  

-Toiminnot ovat todennäköisesti aiheuttaneet kolmen kuukauden ikäiselle lapselle kipua yläraajojen ja kaulan alueelle, oikeus totesi ratkaisussaan.  

Isää syytettiin lisäksi kahdesta äitiin kohdistuneesta lievästä pahoinpitelystä, mutta nämäkin syytteet kaatuivat.  

Lue myös:

    Uusimmat