Mainos

Isä aiheutti neliviikkoiselle pojalleen aivovamman ja murtumia – ehdotonta vankeutta

Vantaalainen perheenisä tuomittiin ehdottomaan vankeusrangaistukseen perheen neliviikkoisen pojan törkeästä pahoinpitelystä.

Vammat

Oikeuden päätöksestä selviää, että lapsella oli sairaalan tuotaessa mustelmia kyynärvarren molemmin puolin, kaulassa verenpurkaumia, kämmenluussa murtuma, kylkiluumurtumia, silmän verkkokalvolla vuotoa, päässä kovakalvon ja lukinkalvon alaista verenvuotoa eli aivoruhje. Hänellä oli myös hengenvaarallisia epileptisiä kohtauksia ja ongelmia nestetasapainon ylläpidossa.

Tapaus sattui vantaalaisessa asunnossa 7. syyskuuta vuonna 2014. Miehen mukaan kyseessä ei ollut tahallinen teko, vaan lapsen pää olisi osunut hoidon aikana sängyn laitaan, muttei voimakkaasti. Lapsen äiti oli tapahtuma-aikaan nukkumassa toisessa huoneessa.

Hätääntynyt mies herätti äidin, kun havaitsi lapsessa velttoutta ja mustelmia käsissä. Vanhemmat veivät lapsen nopeasti lääkäriin. Lääkäri totesi vammojen syntyneen todennäköisesti pahoinpitelyn seurauksena, minkä vuoksi tapahtuneesta tehtiin rikosilmoitus. Vauva joutui pitkään sairaalahoitoon.

Äiti vapautettiin syytteistä

Oikeus katsoi, että 26-vuotias isä aiheutti vaivan vammat ulkoisella väkivallalla. Lääkärien lausuntojen perusteella oikeus katsoi kaikki vaihtoehtoiset syyt suljetun pois.

Oikeuden mukaan lasta pahoinpideltiin puristamalla tätä oikeasta käsivarresta ja kaulasta, vääntämällä tai vetämällä tätä oikeasta kädestä, puristamalla rintakehän alueelta sekä ravistelemalla. Kaikki teot oli tehty voimakkaasti.

Oikeus syytti aluksi myös perheenäitiä, mutta oikeudessa vanhemmilla todettiin olleen selkeät hoitovuorot, joten äiti ei voi olla vastuussa tapahtuneesta.

Isot korvaukset ja ehdoton vankeus

Mies tuomittiin kahden vuoden ja neljän kuukauden vankeusrangaistukseen. Hän voi hakea halutessaan muutosta tuomioon kuitenkin vapaalta jalalta. Jos muutosta ei haeta, hän sopii viranomaisten kanssa milloin suorittaa rangaistuksen.

Uhrille miehen on korvattava 15 850 euron suuruinen summa, minkä lisäksi maksettavat asianajajien kulut nousevat yli kymmeneen tuhanteen euroon.

Perheen suojelemiseksi MTV Uutiset ei kerro tuomitun nimeä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.