Mainos
Mainos

Ravintola kielsi pääsyn lapsilta – someraivo syttyi: "Ongelma on lasten sijaan omistajassa"

Ravintolan omistajan mukaan päätös juontaa juurensa huonosti käyttäytyvistä lapsista ja näiden turvallisuudesta.

Yhdysvaltalaisen ravintolan ovessa kerrotaan, että lapset eivät ole tervetulleita nauttimaan sisälle ruokalistalta löytyviä pizzoja.

Syrjintää perustellaan kurittoman käyttäytymisen lisäksi sillä, että ravintolan terassilta on suora kulku vilkkaalle kadulle. Ravintolassa myös tarjoillaan alkoholia.

– Kysymys on vastuusta ja turvallisuudesta. Kerran lapsi joutui ravintolassamme vaaraan ja olisi voinut loukkaantua vakavasti. Tapauksen jälkeen ajattelin, ettei tämä voi toistua, kertoo ravintolan omistaja Troy Taylor.


Ravintolan tapa valikoida asiakkaansa on herättänyt sosiaalisessa mediassa reaktioita sekä puolesta että vastaan.

– Kaikki eivät vain osaa pitää lapsiaan aisoissa. Jotkut jopa ajattelevat huonosti käyttäytyvän lapsen olevan suloinen. Useamman ravintolan pitäisi tehdä näin, kirjoittaa eräs tuhansia tykkäyksiä keränneessä kommentissa.

– Tarvitsemme enemmän ravintoloita, joihin ei saa tuoda lapsia. Suosittelen mielelläni ravintolaa, jossa aikuiset voivat nauttia pizzaa ja olutta piittaamatta kurittomista lapsista, komppaa toinen kommentoija.

Kaikki eivät kuitenkaan ole ravintolan linjauksesta mielissään.

– Tämä on yksinkertaisesti syrjintää. Miksei omistaja vain heitä ravintolastaan ulos huonosti käyttäytyviä ihmisiä tarpeen niin vaatiessa? Eivät kaikki lapset ole samanlaisia, kysytään yhdessä kommentissa.

– Kuulostaa siltä, että ongelma on lasten sijaan omistajassa. On miljoonia sekä pizzaa että olutta tarjoavia ravintoloita, joilla ei ole ongelmia lasten läsnäolon kanssa. Opettele, miten bisnestä pyöritetään – älä aja asiakkaita pois! avautuu toinen lasten puolustaja.

Lapsikielto ei riko lakia

Taylor pelkääkin, että hän menettää pitkäaikaisia asiakkaitaan. Hän kertoo menettäneensä yöunensa ja uskovansa tapauksen laskevan ravintolan myyntiä.

Monet kommentoijat kuitenkin muistuttavat, että kyseessä on täysin laillinen toimenpide. Yhdysvalloissa ravintolat eivät saa valikoida asiakkaitaan uskonnon tai rodun perusteella, mutta lapsia syrjintäkielto ei koske.

Taylorin ravintola on kuitenkin ensimmäinen lapsia syrjivä ravintola Yhdysvalloissa. Aiemmin ravintoloiden lapsikielto on koskenut lähinnä tiettyjä osia ravintolasta.

Sosiaalisen median perusteella lapsivapaille ravintoloille olisi ilmeinen tilaus.

***


Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja