Isä kuoli juuri ennen häitä – morsian käytti tämän tuhkaa luovalla tavalla: "Kuin isä pitelisi hänen kättään"

Isänsä syövälle menettänyt Charlotte sai "pitää isäänsä kädestä" hääpäivänään, kiitos serkkunsa idean.

Charlotte Watson menetti isänsä ennen hääpäiväänsä. Nainen halusi kuitenkin tämän mukaan hääjuhlaansa, ja keksikin serkkunsa avulla luovan tavan toteuttaa haaveensa.

"Siinä vaiheessa tajusimme, ettei sitä enää voisi parantaa"

Charlotten häitä tanssittiin elokuussa 2019. Charlotten isä Mick ei kuitenkaan päässyt mukaan. Mies sairasti eturauhassyöpää ja oli jo vuonna 2017 saanut suru-uutisen: syöpä oli levinnyt muualle kehoon, kertoo Metro.

– Vuonna 2018 syöpä levisi vielä hänen selkärankaansa ja kylkiluihinsa. Siinä vaiheessa tajusimme, ettei sitä enää voisi parantaa, Charlotte muistelee.

Mies menehtyi vain neljä kuukautta ennen häitä, koska hän sai syöpään liittyvän operaation aikana verenmyrkytyksen. Charlotte oli surun murtama.

Serkku valmisti tuhkasta tekokynnet

Charlotte kuitenkin sai Mickin mukaan häihinsä erikoisella tavalla: osa miehen tuhkasta käytettiin Charlotten hääkynsien valmistamiseen.

Hääkynnet valmisti hänen serkkunsa Kristy. Naiset erottelivat tuhkasta luuaineksen paloja sekä osan hienoa tuhkaa, jotka lisättiin kynsien kärkiosaan.

– Sain toteuttaa toiveeni, joka oli, että isä pitelee kättäni ja saattaa minut alttarille. Juuri siltä se minusta tuntui, Charlotte kuvailee.

Hääkynnet. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Tämä osui suoraan tunteisiini"

Charlotte kertoo saaneensa hyvää palautetta ajatuksestaan. Tuhannet katsoivat Kristyn YouTube-videon aiheesta.

– Tämä osui suoraan tunteisiini! Kaunista, Sharna West kiittelee YouTubessa.

– Otan osaa sinun ja perheesi suruun. Tämä toi kyynelet silmiini ja muistutti isästäni, joka kuoli 20 vuotta sitten, Paula Koncki kommentoi.

– Kaunis kynsimalli. Voisin käyttää tätä ideaa äitini tuhkien kanssa omisa häissäni, Christine Loader kirjoittaa.

Moni näki kynsissä samaa symboliikkaa kuin Kristy ja Charlotte itse.

– Rehellisesti, rakastan tätä ideaa. On kuin isä pitelisi hänen kättään saattaessaan häntä alttarille, Karin Stebbins sanoo itkuemojien kera.

Isä oli näkyvästi mukana häissä

Mick oli mukana Charlotten häissä myös muilla tavoin: miehen kuva oli kiinnitetty Charlotten kenkiin sekä hänen kimppuunsa, ja häitä varten miehen vanhoista paidoista valmistettiin nalle.

Isä oli läsnä häissä monilla tavoilla. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Charlotten käyttämät tekokynnet irrotettiin häiden jälkeen, jotta hän saattoi säilyttää ne.

Suomessa vainajan tuhkat tulee haudata tai sijoittaa yhteen paikkaan vuoden kuluessa tuhkaamisesta, eikä tuhkia saa erottaa erillisiin osiin.

Lue myös:

    Uusimmat