Mainos

Isä kiistää perheen pitäneen miestä vankinaan 20 vuotta: "Poikani halusi itse lukkojen taakse huumeiden takia – viikko sitten"

0:43

Brasilialaisessa mediassa on kerrottu tällä viikolla tapauksesta, jossa perheen epäillään pitäneen poikaansa vangittuna lähes 20 vuoden ajan. Pojan isä kuitenkin sanoo, että poika itse pyysi tulla lukituksi huumeriippuvuutensa takia vain viikkoa ennen löytymistään.

Brasilian poliisin mukaan lukitun oven takaa huumeratsian yhteydessä löydetyn Armando Andraden isä kertoo, että poika muutti pois kotoa teini-ikäisenä ja palasi takaisin vain noin viikkoa ennen kun hänet löydettiin huumeratsian yhteydessä. Lukittuna hän ehti olla alle viikon, ja senkin omasta tahdostaan, kertoo Uol Notícias.

– Emme olleet nähneet häntä emmekä kuulleet hänestä mitään sen jälkeen, kun hän muutti pois 18 vuotta sitten, isä kertoi Folha de São Paulolle.

– Hän palasi 20. päivä, koputti portilla aamuyöllä. Päästin hänet sisään ja annoin hänelle ruokaa, isä kertoo brasilialaismedioiden mukaan. 

Isä: Armando halusi eroon huumeista

Isä sanoo, että poika oli itse pyytänyt tulla lukituksi, koska hän halusi päästä eroon huumeista. 

– Vein hänet huoneeseen ja suljin oven, mutten lukinnut sitä. Hän koputti oveen, ja pyysi minua laittamaan sen lukkoon, joten laitoin sen lukkoon, isä vakuuttaa GloboNewsin mukaan.

Poliisin mukaan Armandon isä Amâncio Bezerra de Andrade saapui itse poliisilaitokselle sen jälkeen, kun oli kuullut poliisien päästäneen hänen poikansa huoneesta. 

Poliisit kuulustelivat isää, mutta eivät vanginneet häntä, kuten eivät myöskään vapaudenriistoon osallisiksi epäiltyjä äitipuolta tai veljeä.

Armando löytyi hajun perusteella

Armando löydettiin ulkopuolelta avaimella suljetusta piharakennuksesta huumeratsian yhteydessä.

– Haistoimme voimakasta hajua ja päätimme mennä sisälle. Siellä oli mies, jonka aluksi luulimme olevan varkaiden uhri, kertoo poliisi Celso Marchiori Folha de São Paulolle. 

Poliisin mukaan Armando oli löydettäessä aliravittu ja kärsi myös nestehukasta. Hän ei myöskään puhunut mitään ja ainoastaan riiputti päätään.

Poliisi tutkii nyt, kuinka kauan hän oli todellisuudessa viettänyt löytöpaikassaan. Alustavien tutkimusten mukaan se olisi kuitenkin selvästi vähemmän kuin mainitut 18 vuotta. 

– Hän vastaa kaikkiin kysymyksiin myöntävästi. Kysyin, oliko hän vankina vuoden ja hän vastasi "kyllä". Kysyin, onko hän ollut vankina kaksi vuotta, ja hän vastasi taas "kyllä", Marchiori kertoo.

Mies on psykiatrisessa hoidossa

Marchiorin mukaan asumus ja sen kunto sekä Armandon itsensä tila viittaisivat siihen, että hän olisi saattanut viettää huoneessa noin kuukauden.

Armando löydettiin 16 neliömetrin kokoisesta kosteasta huoneessa, jossa oli yksi sänky ja yksi ämpäri. Siellä oli myös huonossa kunnossa oleva kylpyhuone vessanpöntöllä, lavuaarilla ja suihkulla.

Hänessä ei ollut löydettäessä ollut merkkejä väkivallasta. Hän on kuitenkin psyykkisesti huonossa kunnossa ja on löytämisestään saakka ollut hoidettavana psykiatrisessa laitoksessa. 

Naapurit ajoivat perheen pakosalle

Naapureiden mukaan Armandoa oli pidetty vankina siitä lähtien, kun hän katosi maisemista 18 vuotta sitten. 

Naapureille isä oli kertonut, että Armando oli muuttanut toiseen osavaltioon ja että hänellä olisi siellä perhe. Naapurit eivät kuitenkaan usko isän selityksiin paluusta.

Tapauksen tultua ilmi Armandon perhe on joutunut muuttamaan pois naapureiden töhrittyä heidän kotinsa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.