Venezuelan vankilakapinassa järkyttävä sivujuonne? Vangin isä: Poikani paloiteltiin ja syötiin

Päätyikö varkaudesta selliin joutunut Juan Herrera muiden vankien syötäväksi? Kyllä, sanoo hänen järkyttynyt isänsä Juan Carlos Herrera. Varmaa on se, että Juan Herrera kuoli Politáchiran vankilassa Táchirassa Venezuelassa. 

– Pojastani ei kuulunut mitään, ja epätoivoissani, ja silti toivoen, kysyin hänestä useilta ihmisiltä. Sain puhuttua erään henkilön kanssa, joka oli hänen kanssaan sellissä. Hän kertoi että poikaani hakattiin, isä kertoo venezuelalaisissa tiedotusvälineissä. 

Isän saamien tietojen mukaan seurasi pahempaa. Pojan hakanneet vangit ripustivat hänet roikkumaan verta vuotavana, jotta veri valuisi pois. Sen jälkeen hänet paloiteltiin ja jäänteet syötiin, isä on vakuuttunut.

Vankilassa oli tapahtumien aikana menossa vankilakapina.

Vanki nimeltä "Ihmissyöjä"

Isän mukaan vankeja pakotettiin ihmissyöntiin. Pakottajana toimi "Ihmissyöjänä" tunnettu vanki Dorancel Vargas. Isän saamien tietojen mukaan ihmissyönnistä kieltäytyjiä muun muassa lyötiin vasaralla päähän, puhkottiin keuhkoja ja leikattiin irti jalkoja.  

Myös kaksi muuta vankia katosi, ilmeisesti heille kävi samoin kuin Juan Herreralle. 

Isä syyttää poikansa kohtalosta viranomaisia. 

– Poliisi kiristi minulta rahaa yli 200 000 bolívaria. (Virallisen vaihtokurssin mukaan vajaat 20 000 euroa).

Kiristyksen syy oli isän mukaan se, että maksamalla poika pääsisi turvallisempaan selliin.

Viranomaiset vaativat lisää rahaa

Isä sanoo maksaneensa vaaditut rahat, mutta selleistä vastaava viranomainen vaihtui ja uusi vastaava vaati lisää rahaa. Isä sanoo kieltäytyneensä maksamasta.

Sillä oli seurauksensa. Isän kotiin saapui kapinoivien vankien tuttuja, jotka vaativat hänen autoaan. 

– Sanoin heille, etten anna sitä, ellen saa kuulla pojastani, isä sanoo. Oli kuitenkin liian myöhäistä, kuten sittemmin kävi ilmi. Poika Juan oli jo kuollut. 

Isä sanoo ettei haasta viranomaisia oikeuteen, koska hän ei usko saavansa oikeutta. 

Vankilassa oli ilmeisesti aiemmin ainakin yksi tapaus, missä jotkut vangit olivat vaatineet erään vangin omaisilta rahaa, jotta vanki jätettäisiin rauhaan. 

Isän kertomusta ihmissyönnistä ei ole vahvistettu muista lähteistä. 

Lue myös:

    Uusimmat