Isä ja poika kasvattivat kirjaimellisesti talon korkuisen auringonkukan – jättiläinen kuitenkin kalpenee äitinsä rinnalla

Viherpeukalolla varustettu mies ja hänen neljävuotias poikansa kasvattivat kirjaimellisesti talon kokoisen auringonkukan.

Douglas Smith, 42, joutuu käyttämään tikapuita hoitaakseen pihansa kruununjalokiveä, auringonkukkaa, joka on kasvanut yli kuusi metriä korkeaksi. Douglas istutti kukan neljävuotiaan poikansa Stellanin kanssa maaliskuussa. Hän ei olisi ikinä voinut kuvitella, että heinäkuussa hänellä olisi kukka, joka saa perheen kaksikerroksisen kodin näyttämään pieneltä.

Kuusimetrinen kukka roikkuu jo hiukan oman pituutensa ja painonsa takia. Jos varsi jaksaisi kannatella koko komeutta, olisi auringonkukalla pituutta lähes kuusi ja puoli metriä.

Douglas uskoo, että kasvi kasvaa vielä muutaman sentin, sitten se on valmista kauraa. Auringonkukkaa varten on rakennettu tukemaan lipputangon tyylinen puinen pylväs. Ilman sitä kukan varsi ei kestäisi pituutta. Se kukkii tällä hetkellä, ja Douglas odottaa tässä kohtaa milloin hän pääsee keräämään auringonkukansiemenet talteen.

– Se kukkii varmaan vielä reilun viikon ajan, Douglas pohtii.

Kunniamaininnan arvoinen suoritus

Se ei kuitenkaan ole hämmästyttävästä pituudestaan huolimatta Ison-Britannian korkein. Korkein kukka kuului Richard Hopelle ja hänen auringonkukkansa oli lähes kahdeksan metriä korkea jätti.

Idea kukan kasvattamiseen tuli Stellanilta. Poika oli halunnut kasvattaa auringonkukan ja toivonut, että se kasvaisi yhtä korkeaksi kuin koti.

– Toivon, että se jatkaisi vielä kasvuaan, vaikka tyydyn kyllä tähänkin, Douglas toteaa.

Vaikka se ei ole ennätyksiä rikkova kukka, Douglasin jättiläinen ansaitsee todennäköisesti kunniamaininnan Giant Gardening -sivustolla.

Koko saattoi olla geeneissä

Douglas on ennenkin kasvattanut kookkaita vihanneksia, muun muassa valtavan kurpitsan ja kolmekiloisen tomaatin. Auringonkukka on kuitenkin miehen ensimmäinen jättiläiskukka. Siemenen hän sai vaihdossa Pohjois-Amerikasta toiselta jättikasvien harrastajalta John Butlerilta. Butler on kasvattanut Pohjois-Amerikan pisimmän auringonkukan, yli kahdeksanmetrisen yksilön.

Douglasin auringonkukan siemen on peräisin tuosta ennätyksiä rikkoneesta kukasta.

– Iso osa liittyy kukan genetiikkaan. En sen tarkemmin tiedä erilaisista auringonkukista, mutta omani voisi olla kuin kasvatettu ravihevonen. Se on saanut geenien mukana hyvät eväät elämään, Douglas kertoo.

Geenien lisäksi jättiläiskukka tarvitsee jatkuvaa hoitoa ja kastelua useaan otteeseen päivässä. Douglas aloittaa jokaisen aamunsa puoli kahdeksalta kiipeämällä tikapuilla ylös hoitamaan kukkaa.

– Sillä tavalla karistan unihiekat pois silmistäni, hän naurahtaa.

Lähde: KameraOne

Lue myös:

    Uusimmat