IS: Vantaalaisella huoltamolla erikoinen, mutta toimiva ase bensavarkauksien kitkemiseksi

0:30

Vantaan Martinlaaksossa sijaitsevan huoltoaseman yrittäjä on joutunut turvautumaan poikkeukselliseen keinoon pyrkiessään vähentämään polttoainevarkauksia, uutisoi Ilta-Sanomat.

Pääkuvan video: Tältä näyttävät uudet polttoainemerkinnät

Martinlaakson Neste K -asemalla on elokuusta lähtien tarkastettu jokaisen tankkaamaan saapuneen auton rekisteritunnus. Tavoitteena on pienentää vuosittaista 10 000 euron polttoainehävikkiä, mikä aiheutuu noin 100–150 varkaudesta vuodessa.

– Jos BMW:ssä on Volvon rekkarit, bensaa ei myydä. Tämä katsotaan jokaiselta tankkaajalta. Jos on varastetut kilvet, niin ilmoitus lähtee poliisille, kauppias Sini Väänänen kertoo Ilta-Sanomille.

Väänänen toteaa, ettei kilpien tarkastaminen ole erityisen työlästä. Ja tulostakin on tullut – väärillä kilvillä varustettuja autoja on kurvannut mittarikentälle jo useita.

"Harmittaa tosi paljon"

Asiakkaiden puheissa on Väänäsen mukaan vilauteltu myös rasismikorttia. Vantaalaisella Neste-huoltoasemalla oli syyskuussa estetty kahdelta romaniasiakkaalta tankkaaminen ennen maksamista, mutta syynä ei kauppiaan mukaan ollut heidän romanitaustansa, vaan auton ulkomaalaiset kilvet.

– Harmittaa tosi paljon, jos joku yhdistää bensanmyynnin rajoitukset rasismikeskusteluun. Meillä on 12 henkeä töissä, ja kantaväestöä on vain minä ja kaksi muuta. Hienoa porukkaa monesta kulttuurista, myös vakioasiakkaina, Väänänen sanoo IS:lle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja