Mainos

IS: Tyytymättömyys Holkeriin lisääntyy

Kosovon YK-hallinnon johtajaa Harri Holkeria savustetaan Ilta-Sanomien mukaan ulos tehtävästään.

Ilta-Sanomien haastatteleman länsidiplomaatin mukaan Kosovon YK-hallinnon johtajan Harri Holkerin mahdollisista seuraajista on jo tekeillä lista. Diplomaatin mukaan tyytymättömyys heikkona johtajana pidettyyn Holkeriin kasvaa koko ajan.

- Sairaus tarjoaa hänelle loogisen ja kunniallisen tien ulos, kertoo nimettömänä pysyttelevä diplomaatti Ilta-Sanomille.

Holkeri on parhaillaan Suomessa tapaamassa lääkäreitään ja toipumassa uupumuksesta. Virallisesti Holkerin virkakausi päättyy elokuussa, mutta hän on sanonut haluavansa jatkaa tehtävässään ainakin lokakuisiin vaaleihin asti. Tyytymättömyys Holkeriin johtuu ennen muuta YK-hallinnon hitaasta reagoinnista Kosovon maaliskuisiin väkivaltaisuuksiin.

UM: Holkerilla yhä luottoa

Kosovossa Suomen ulkoministeriön edustajana toimiva Markku Laamanen sanoo, että Holkeri nauttii edelleen kansainvälisen yhteisön sekä paikallisten poliitikkojen luottamusta.

- Kosovossa ei ole minkäänlaisia merkkejä siitä, että Holkeri haluttaisiin savustaa sieltä ulos. Muun muassa EU antoi äskettäin sataprosenttisen tukensa Holkerin toimille Kosovossa, Laamanen kertoo STT:lle puhelimitse Pristinasta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.