IS: Suomalaismies kuoli Kalifornian 34 uhria vaatineessa venepalossa

Kalifornian viimeviikkoisessa venepalossa kuoli suomalaismies, kirjoittaa Ilta-Sanomat. 34 ihmistä kuoli, kun laitesukeltajia kuljettaneessa aluksessa syttyi raju tulipalo.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan onnettomuudessa kuoli 50-vuotias suomalaismies, joka on asunut Yhdysvalloissa ainakin 20 vuotta ja tehnyt pitkän uran Piilaaksossa.

Turmaa tutkiva Santa Barbaran poliisi kertoi Facebookissa lauantaina, että kaikki turman uhrit on tunnistettu. Poliisi julkaisi uhreista nimilistan, jolla on yksi suomalainen nimi.

Vene palaa Californian rannikolla – ainakin 30 matkustajaa kyydissä 0:22
Video: Vene paloi Kaliforniassa viime viikolla.

Uutistoimisto AFP kertoi perjantaina, että alustavan onnettomuustutkintaraportin mukaan kaikki kuusi miehistön jäsentä olivat nukkumassa palon syttyessä. Yhdysvaltojen hallinnon turvallisuusviranomainen kommentoi Los Angeles Times -lehdelle aluksen olleen sen kokoinen, että lain mukaan siellä olisi pitänyt olla yövahti.

Raportin mukaan yksi miehistön jäsenistä teki hälytyksen herättyään meluun ja nähtyään tulipalon. Miehistö yritti pelastaa alakannella nukkuneita 33:a matkustajaa ja yhtä miehistön jäsentä siinä onnistumatta.

Lue myös:

    Uusimmat