Lisätietoja Kalifornian laivapalon suomalaisuhrista – Lehdet: Pitkän uran Piilaaksossa tehnyt mies oli kotoisin Lapualta

Kalifornian viimeviikkoisessa venepalossa kuoli suomalaismies. Ilkka ja Pohjalainen kertovat, että yksi uhreista oli Lapualta kotoisin ollut suomalaismies. 34 ihmistä kuoli, kun laitesukeltajia kuljettaneessa aluksessa syttyi raju tulipalo.

50-vuotias suomalaismies oli asunut Yhdysvalloissa ainakin 20 vuotta ja tehnyt pitkän uran Piilaaksossa. Hän oli aiemmin Nokian palveluksessa ja perusti myöhemmin oman tietotekniikka-alan yrityksen.

Uhrin äiti kertoo lehdille, että Kaliforniassa asunut poika oli lähtenyt kolmipäiväiselle sukellusretkelle Santa Cruzin saaren ympäristöön. Retkikunta oli paluumatkalla, kun aluksella syttyi tulipalo. Vain viisi miehistön jäsentä ehti pelastautua.

Turmaa tutkiva Santa Barbaran poliisi kertoi Facebookissa lauantaina, että kaikki turman uhrit on tunnistettu. Poliisi julkaisi uhreista nimilistan.

Uutistoimisto AFP kertoi perjantaina, että alustavan onnettomuustutkintaraportin mukaan kaikki kuusi miehistön jäsentä olivat nukkumassa palon syttyessä. Yhdysvaltojen hallinnon turvallisuusviranomainen kommentoi Los Angeles Times -lehdelle aluksen olleen sen kokoinen, että lain mukaan siellä olisi pitänyt olla yövahti.

Raportin mukaan yksi miehistön jäsenistä teki hälytyksen herättyään meluun ja nähtyään tulipalon. Miehistö yritti pelastaa alakannella nukkuneita 33 matkustajaa ja yhtä miehistön jäsentä mutta ei siinä onnistunut.

 

Lue myös:

    Uusimmat