Mainos

Ulkoministeriö: Oaklandin palon kuolonuhreista yksi on suomalainen

Kalifornian Oaklandin palon kuolonuhreista yksi on suomalainen, vahvistaa ulkoministeriö. Paloon liittyen oli ilmoitettu aiemmin kadonneeksi yksi suomalainen.   

Ulkoministeriön mukaan uhrin omaisille on kerrottu asiasta. Suomalaisuhrista uutisoi varhain tiistaina CNN.  

Ulkoministeriö tai CNN eivät kertoneet kuolleen suomalaisen sukupuolta tai ikää. Mediassa aiemmin julkaistujen tietojen mukaan kadonnut henkilö oli nainen.  

Yhdysvalloissa sattuneessa rakennuspalossa kuoli ainakin 36 ihmistä. Tulipalo tuhosi lauantaina kaksikerroksisen varastorakennuksen, jossa oli palon syttymisaikaan teknomusiikin tapahtuma. Paikalla oli satakunta ihmistä.  

Palon syttymissyy on edelleen auki.

Ehkä lisää uhreja  

Pelastusviranomaisten mukaan raunioissa saattaa olla vielä lisää uhreja. Palomiesten oli kuitenkin eilen lopetettava etsinnät, koska rakennus oli vaarassa romahtaa.  

– Tulipalon syttymissyyn selvittäminen ei ole edistynyt yhtään, ja olemme aivan varmoja siitä, että uhrimäärä nousee, arvioi palopäällikkö Teresa Deloach Reed maanantaina.  

CNN kertoi tiistain vastaisena yönä, että palossa menetti henkensä yksi ulkomaalainen myös Etelä-Koreasta ja Guatemalasta. Uhreista 11 oli yöhön mennessä tunnistettu.  

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama esitti surunvalittelunsa tulipalon johdosta.  

1:04

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.