IS: Suomalaismiehet vastustivat tullivirkailijaa – saivat viiden vuoden vankileirituomion Venäjällä

Venäläismedian mukaan kaksi suomalaismiestä on tuomittu Venäjällä viideksi vuodeksi vankileirille virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Tapauksesta kertoo Ilta-Sanomat.

Tuomio liittyy tapaukseen, jossa miehet yrittivät joulukuussa 2017 paeta tullitarkastusta Vaalimaan vastaisella Torfjanovkan raja-asemalla. Median mukaan miehet ajoivat rytäkässä tullipuomin läpi.

Gazeta.SPb.ru-sivuston mukaan miehet ylittivät pikkubussillaan rajan suurella nopeudella. Autossaan olleen tullitarkastajan he työnsivät ulos vauhdissa, jolloin tämä loukkaantui lievästi.

Joidenkin nettisivustojen mukaan kaksikko uhkasi tarkastajaa pistoolia muistuttavalla esineellä, Gazeta.SPb.run:n mukaan miehillä oli pistooli.

Fontanka.ru kertoo miesten hylänneen autonsa samana päivänä ja ilmoittautuneen itse poliisille.

Tuomio annettiin Viipurin kaupungintuomioistuimessa ilmeisesti viime perjantaina.

Toinen vangituista venäläinen "maamies"

Tuomiosta uutisoineen Ilta-Sanomien mukaan alkujaan oli kerrottu, että vain toisella miehistä olisi Suomen kansalaisuus. Muun muassa Fontanka.ru kertoo kuitenkin nyt kummankin olevan Suomen kansalaisia.

Fontankan mukaan autoa kuljettanut mies on Viipurin asukas. Hänellä on venäläiseltä kuulostava nimi ja Fontanka nimittää häntä venäläisten "maanmieheksi", mikä voi viitata kaksoiskansalaisuuteen. Toisen nimi kuulostaa suomalaiselta. 

Artikkelia päivitetty 12.9.2019 kello 8:34.

Lue myös:

    Uusimmat