Russia Today: Suomessa kiinni otettu venäläisnainen kärsii surkeista oloista miesten vankilassa – "Siellä on kylmä, hän ei saa lääkkeitään ja hän on laihtunut"

Venäläismedia väittää Suomessa kiinniotetun 30-vuotiaan venäläisnaisen kärsivän Suomen vankilassa kurjista oloista.

Uutistoimisto Tass kertoi perjantaina – ja KRP vahvisti – että Venäjän kansalainen otettiin kiinni Suomessa Yhdysvaltain jättämän kansainvälisen etsintäkuultuksen vuoksi.

Rikoskomisario Ritva Santtila täsmensi, että nainen otettiin kiinni 15. joulukuuta. Naisella oli USA:n antama pidätysmääräys, eli Interpolin red notice, joka liittyy epäiltyyn huumerikokseen. Pidätysmääräys velvoittaa Suomen poliisia kansainvälisten sopimusten nojalla.

Santtila kertoi, että Yhdysvalloilla on kolmisenkymmentä päivää aikaa toimittaa virallinen pyyntö naisen luovuttamisesta Yhdysvaltoihin. Tämän ajan nainen odottaa Santtilan mukaan Vantaan vankilan naistenosastolla.

"On kylmä, nälkä eikä saa lääkkeitä"

Jo samana päivänä Russia Today (RT) meni ylikierroksille asiasta. Se haastatteli naisen äitiä, Svetlanaa, joka kuvailee tyttärensä oloja kurjiksi.

– He antavat ruokaa vain kahdesti päivässä. Siellä on kylmä, hän ei saa lääkkeitään ja hän on laihtunut, äiti valittaa RT:n mukaan.

– Häntä pidetään miesten vankilassa, äiti lisää. RT nosti virheellisen väitteen otsikkoon isoilla kirjaimilla.

RT pitää naisen kiinniottoa "niin sanotun amerikkalaisen oikeusjärjestelmän noitavainona Venäjän kansalaisia kohtaan" ja kiinniottoperusteita vain väitteinä.

Muina tapauksia RT mainitsee Yhdysvalloissa pidätetyn aseaktivisti Maria Butinan ja Kreikassa krytpovaluuttaväärennöksestä kiinniotetun Alexander Vinnikin.

– Näyttää siltä, että kuka tahansa venäläinen voidaan ottaa kiinni missä vain, vaikka olisi vain todistaja rikosjutussa, RT sanoo Svetlana-äidin pohtivan.

Lähde: RT

Lue myös:

    Uusimmat