Mainos

IS: Stubbin lukukausilausunto raivostutti tiedeväen – ministeri soitti pahoittelupuhelun

Tulevan valtiovarainministerin kommentti korkeakoulujen kolmanteen lukukauteen on herättänyt vähintään raivoa professoreiden ja tieteentekijöiden keskuudessa. Alexander Stubb onkin jo ehtinyt ottaa puhelimen kauniiseen käteen ja pahoitella sanojaan.

Ilta-Sanomien mukaan Professoriliitto ja Tieteentekijöidenliitto harmistuivat paitsi säästöistä, etenkin tyylistä, jolla Alexander Stubb(kok) säästöistä puhuessaan kommentoi hallituksen esittämää kolmatta lukukautta.

– Jos aikoinaan professorilla oli kolme syytä olla professori – kesä-, heinä- ja elokuu – niin jatkossa näin ei enää ole, Stubb sanoi eilisessä hallitusohjelman julkistustilaisuudessa.

Professoriliiton puheenjohtaja Kaarle Hämeri sanoi eilen tiedotteessaan, että lausunto on käsittämätön ja loukkaava. Hämerin mukaan professorin työaika on jo satoja tunteja pidempi kuin monen muun työntekijän. Opiskelijat opiskelevat yhä enemmän ympäri vuoden, ja senkin vuoksi professorien tutkimukseen käytettävissä oleva aika on Hämerin mukaan jo nyt koko ajan pienentynyt.

Ilta-Sanomien mukaan Stubb soitti Hämerille ja pahoitteli lausuntoaan. Lehden haastattelema Hämeri sanoo, että tuleva rahaministeri oli viitannut lausunnossaan amerikkalaiseen kulttuuriin, jossa professoreilla ei ole vuosipalkkaa, vaan he joutuvat hankkimaan kesän palkkansa erilaisilla projekteilla. 

Ilta-Sanomien mukaan Stubb pahoitteli lausuntoaan Hämerille sanomalla, että se oli huonoa tilanteen aistimista ja huono läppä.

– Suomessa professorit ovat kokonaistyöajassa kuten yliopiston muutkin tutkijat ja opettajat. Työtehtäviin kuuluvat tutkimus ja opetus, Hämeri sanoo lehdessä.

Stubb on suorittanut itse opintonsa Yhdysvalloissa. 

Tuleva hallitus kaavailee koulutukseen lähes 600 miljoonan euron säästöjä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja