IS: Sisäministeri Orpolle erittäin uhkaava viesti – poliisi tutkii

Poliisi tutkii sisäministeri Petteri Orpon saamaa uhkausviestiä. Viestissä Orpo uhattiin murhata, kertoo Ilta-Sanomat.

Orpo oli saanut uhkausviestin sähköpostiin keskellä yötä viime kesänä juhannuksen jälkeisellä viikolla. Viesti meni myös hänen eduskunta-avustajansa työsähköpostiin.

– Sisältö on erittäin uhkaava, tutkinnanjohtaja Teija Koskenmäki-Karaharju Helsingin poliisista kertoi Ilta-Sanomille.

Uhka arvioitiin poliisissa korkeaksi. Viestistä oli poliisin mukaan pääteltävissä, ettei sitä oltu laadittu hetken mielijohteesta.  Uhkauksen taustalla ovat olleet epäilyjen mukaan ministerin pakolaisaiheiset kommentit. Orpo oli esimerkiksi edellisenä päivänä esiintynyt Ylen A-studiossa.  

Viesti oli lähetetty osoitteesta ernst.tandefelt@yahoo.com. Ernst Tandefelt murhasi sisäministerin kadulle ampumalla vuonna 1922.

Ilta-Sanomien mukaan poliisi teki kotietsinnän noin päivä viestin lähettämisen jälkeen sähköpostiosoitteen luojan nimeä muistuttavan henkilön kotiin.

Miestä on kuultu esitutkinnassa laittomasta uhkauksesta epäiltynä. Hän on kiistänyt teon ja sanonut joutuneensa identiteettivarkauden uhriksi. Epäilty on Ilta-Sanomien mukaan ollut maahanmuuttoa vastaan.

Helsingin poliisista vahvistettiin STT:lle, että tutkinnassa on epäilty laiton uhkaus kesältä. Poliisista ei kuitenkaan kerrottu, keneen uhkaus on kohdistunut ja mitä kautta se on tehty. Tapauksen tutkinta on kesken, tutkinnanjohtaja sanoi.

EU-kokoukseen Brysselissä perjantaina osallistunut Orpo ei kommentoinut uutista mitenkään.

Kommentointi suljettu.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja