IS: Irakissa itsemurhaiskun tehnyt porilaismies lähetteli Soinille ja Halla-aholle tappouhkauksia

Terrori-iskun Irakissa tehnyt suomalainen on todennäköisesti sama mies, joka uhkaili ulkoministeri Timo Soinia ja europarlamentaarikko Jussi Halla-ahoa äärimmäisellä väkivallalla sähköpostiviesteissä, kertoo Ilta-Sanomat.

Useat viranomaislähteet vahvistavat lehdelle, että saman henkilön epäillään uhanneen Soinia sekä muun muassa Halla-ahoa tappamisella. Lehden tietojen mukaan kyseessä on taistelijanimeä Abu Hurairah Finlandi käyttänyt porilaismies. 

Uhkausten johdosta miestä epäillään terroristisessa tarkoituksessa tehdystä laittomasta uhkauksesta, josta voi saada enimmillään kolme vuotta vankeutta.

– Viestien sisältö on vakava ja uhkaus sisältää raakaa väkivaltaa, tutkinnanjohtaja, kertoo rikoskomisario Olli Töyräs keskusrikospoliisista Ilta-Sanomille.

Jo aiemmin julkisuudessa on kerrottu, että suomalainen on tehnyt itsemurhaiskun Irakissa Isisin riveissä, mutta suojelupoliisi vahvisti tiedon viime viikolla. Mies todennäköisesti kuoli iskussa.

Abu Hurairah Finlandi on pakistanilaistaustainen Porissa asunut parikymppinen Suomen kansalainen, jonka epäillään lehden mukaan uhkailleen myös varusmiespalveluksenaikaista esimiestään. Hän radikalisoitui todennäköisesti varusmiespalveluksen aikana tai pian sen jälkeen. Lehden mukaan mies myös pääsi opiskelemaan liiketaloutta Satakunnan ammattikorkeakouluun. 


Lue myös:

    Uusimmat