Teuvo Hakkarainen repi "tuhannen päissään" toisen kansanedustajan housut – Simon Elo lataa uutuuskirjassa suorat sanat ex-puoluetovereistaan

7:33
Simon Elo oli Uutisaamun vieraana helmikuussa 2020 – katso video!

Entinen perussuomalainen, nykyisin kokoomusta edustava Simon Elo puhuu uutuuskirjassa Poliittiset mustelmani suorasukaisesti entisistä puoluetovereistaan Teuvo Hakkaraisesta (ps.) ja Sebastian Tynkkysestä (ps.).

Vaalikauden 2015–2019 kansanedustajana toiminut Simon Elo kuvailee kirjassaan vaiheitaan perussuomalaisissa.

Elo toimi perussuomalaisissa puolueen hajaannukseen kesällä 2017 asti, minkä jälkeen hän toimi sinisten eduskuntaryhmän puheenjohtajana.

Kuvailu on suoraa etenkin Teuvo Hakkaraisesta, jonka alkoholiongelma oli Elon mukaan eduskunnassa julkinen salaisuus.

Esimerkiksi Elo nostaa tapauksen, jossa häntä oli eduskunnassa tullut vastaan kansanedustaja Juho Eerola (ps.), jonka housut olivat riekaleina.

– Teuvo repi housuni. Se on tuhannen päissään, Eerola huudahti kirjan mukaan.

Kansanedustaja Reijo Hongisto (tuolloin ps.) joutui tilanteessa istumaan lattialla makaavan Hakkaraisen päälle tämän rauhoittamiseksi. Paikalla oli myös Sampo Terho (tuolloin ps.).

– En kestä enää, lopettakaa, Terho parahti kirjan mukaan.

Toisella kertaa Hakkarainen oli sammunut työhuoneeseensa, josta Elo löysi useita tyhjiä viinapulloja.

Keskusteluapua Räsäseltä ja Essayahilta

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä yritti ohjata Hakkaraista hoitoon, ja erityisen paljon keskusteluapua Hakkarainen sai Elon mukaan kristillisdemokraattien Sari Essayahilta ja Päivi Räsäseltä.

Joulukuussa 2017 julkisuudessakin olleessa tapauksessa Hakkarainen pahoinpiteli ja ahdisteli seksuaalisesti kansanedustaja Veera Ruohoa (kok.) eduskunnan kahvilassa.

Nykyisin Hakkarainen toimii europarlamentaarikkona. Hakkaraisen on uutisoitu kärsineen alkoholiongelmasta myös Brysselissä.

Tällä hetkellä Hakkarainen on Iltalehden mukaan Hondurasissa, josta aikoo palata Brysseliin vasta maaliskuussa.

Elo itse on nykyisin kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Espoossa. Hän on kirjoittanut kirjan yhdessä toimittaja Juha-Pekka Tikan kanssa.

"Tynkkynen ei olisi Tynkkynen, jos..."

Elo puhuu kirjassa suorasukaiseen sävyyn myös Sebastian Tynkkysestä, joka toimi perussuomalaisten nuorten puheenjohtajana sekä emopuolueen varapuheenjohtajana vuosina 2015–2016.

Elo esimerkiksi kirjoittaa, ettei mikään Tynkkysen kanssa puhuttu pysy salassa.

Lokakuussa 2015 perussuomalaisten puoluehallitus päätti erottaa Tynkkysen puolueen jäsenyydestä. Tynkkynen vaati puolue-elinten yhteiskokousta, jossa pohdittaisiin hallituksessa jatkamista, ja julkaisi aloitteensa kannattajien nimet omin nokkinensa.

– Sebastian Tynkkynen ei olisi Sebastian Tynkkynen, jos hän ei olisi ylidramatisoinut tapahtunutta ja tehnyt itsestään, väärinkäytöksen vuoksi erotetusta, uhria, Elo kirjoittaa.

Tynkkynen edustaa YouTuben aikakautta

Vuonna 2019 eduskuntaan noussut Tynkkynen on Elon mukaan ensimmäinen kansanedustaja, jonka voi sanoa edustavan "YouTuben ja tositelevision aikakautta".

– En ole politiikassa kohdannut julkisuudenkipeämpää ihmistä kuin Sebastian Tynkkynen. Se on paljon sanottu, sillä poliitikko elää julkisuudesta, Elo toteaa.

– Hän on taitava tekemään tunteisiin käyviä, joskin vahvasti totuutta muuntelevia, propagandavideoita. Mitä suurempi valhe, sitä useampi sen uskoo, Elo väittää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja