IS: Saksasta tuotuun Audiin pettynyt joensuulaismies repi pelihousunsa – ajoi auton takaisin liikkeen pihaan ja poisti liikennekäytöstä

Jyväskyläläisestä autoliikkeestä käytetyn Audin ostanut joensuulaismies kokee, ettei saanut rahoilleen vastinetta ja vaatii kaupan purkamista, kertoo Ilta-Sanomat.

Elokuussa 2017 joensuulaismies osti jyväskyläläisestä autoliikkeestä hieman aiemmin Suomeen tuodun Audi A4:n. Alun alkaen Saksaan rekisteröidyn auton mittarissa oli kaupantekohetkellä 265 000 kilometriä.

Mies maksoi 13 400 euron autosta käsirahana 7 000 euroa ja loput oli tarkoitus maksaa rahoitusyhtiön kautta.

Nopeasti kävi kuitenkin ilmi, ettei auto vastannut niitä tietoja, joita mies sanoo hänelle kerrotun. Autossa piti nimittäin olla tehoa 300 hevosvoimaa ja vääntöä 630 newtonmetriä. Omistaja käytti auton mittautettavana ja sai tulokseksi 255 hevosvoimaa ja 548 newtonmetriä.

Alla olevalla videolla esimakua Audi e-tron GT conceptista.

Audi e-tron GT concept on upea neliovinen coupe 0:44

Ostaja reklamoi asiasta tekstiviestitse vain kaksi päivää kaupanteon jälkeen. Kolme päivää myöhemmin mies palautti Audin autoliikkeen parkkipaikalle ja vaati maksamansa 7 000 euron palauttamista. Autoliikkeen mukaan mies on toiminut omin päin palauttaessaan auton heidän pihaansa. Ilta-Sanomien mukaan auto on lisäksi poistettu liikennekäytöstä.

Autoliikkeen mukaan perusteita kaupan purkamiselle ei ole, sillä autossa ei ole vikaa. Auton tehot vastaavat sen virallista esitettä, mutta myyjä myöntää kertoneensa edellisen omistajan käyttäneen autoa ohjelmoitavana, minkä seurauksena teholukemat olivat nousseet. Ostajalle näytettiin tästä myös vuodelta 2014 peräisin oleva asiakirja, joka vahvisti asian. Auton tehot ovatkin saattaneet pudota normaalille tasolleen esimerkiksi huollon yhteydessä.

Myyjän mukaan asiakas on haluton selvittämään asiaa muulla tavalla kuin kaupan purkamisella.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja