IS: Renkaita ei ehkä tarvitsekaan vielä vaihtaa – tilapäistä joustoa valmistellaan

Tieliikennelaki 2020: Uudet liikennemerkit ja talvirengaspakon poistuminen 8:05
Mitkä ovat uuden tieliikennelain keskeisimmät muutokset? Uutisaamun haastattelussa Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen sekä MTV Uutisten autotoimittaja Ville Järveläinen.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan Liikenne- ja viestintäministeriössä valmistellaan muutosta talvirenkaiden käyttöä säätelevään asetukseen koronavirustilanteen vuoksi.

Nastarenkailla saa ajaa tänä keväänä 20. huhtikuuta asti ja tarvittaessa pidempäänkin, mikäli keliolosuhteet sitä edellyttävät. Liikenne- ja viestintäministeriö kuitenkin suunnittelee muutosta, joka sallisi nastarenkailla ajamisen vielä myöhemminkin keväällä.

Muutos kohentaisi kansalaisten arjen sujuvuutta sekä riskiryhmiin kuuluvien turvallisuutta vallitsevassa koronavirustilanteessa.

– Ministeriössä on tehty valmistelua sen suhteen, että voitaisiin tuoda tilapäistä joustoa nastarenkaiden vaihtamisvelvoitteeseen muuttamalla ajoneuvojen käytöstä tiellä annettua asetusta, jossa talvirenkaiden käytöstä säädetään. Yksityiskohdat ovat vielä auki, mutta ajatus on, että renkaiden vaihdon vuoksi ei autoilijoiden tarvitse vaarantaa terveyttään, liikenneneuvos Timo Kiiski kertoi Ilta-Sanomille.

Kesäkuun alussa voimaan astuvan uuden tieliikennelain myötä talvirenkaita on käytettävä marraskuun alusta maaliskuun loppuun, mikäli keliolosuhteet sitä edellyttävät.

Lähde: Ilta-Sanomat

Lue myös:

    Uusimmat