IS: Petteri Orpo sanoo hallituksen olevan elinkelpoinen – luottaa "kaikkiin ministereihin"

Pääministeri Petteri Orpon (kok.) mukaan rasismin kitkemiseksi on tehtävä toimintaohjelma. Orpo sanoo hänellä olevan luottamus "kaikkiin ministereihin".

Ensi viikolla lomilta töihin palaava pääministeri Petteri Orpo totesi Ilta-Sanomien haastattelussa, että hallituksen sisällä on luottamus hallituksen toimintakykyyn. Orpo totesi hallituksen olevan elinkelpoinen. Hän uskoo kaikkien olevan sitoutuneita hallitusohjelmaan.

– Nähdään, kuinka vaikeassa paikassa Suomen talous on. Kaikilla on halu päästä tekemään hallitusohjelmaa ja välttämättömiä uudistuksia, Orpo sanoi IS:lle.

Orpo sanoi hänellä olevan luottamus "kaikkiin ministereihin".

Orpon mukaan hallituksen on irtisanouduttava rasismista. Hänen mukaansa kaikki sitoutuvat tähän. Orpo kuvailee rasismia vastenmieliseksi ilmiöksi.

– Minusta tässä keskustelussa pitää päästä samaan pöytään. Se mihin pyritään, on se, että kerta kaikkiaan irtisanoudutaan rasismista, ja tehdään selkeä toimintaohjelma rasismin kitkemiseksi.

Keskiviikkona hallitus kokoontuu seminaariin, jossa valmistellaan tiedonantoa rasismista sekä suvaitsevaisuudesta, joka annetaan eduskunnalle syyskuussa.

– Selkeät pelisäännöt. Sen jälkeen päästään keskittymään hallituksen muuhun työhön.

Perussuomalaisten puoluekokoukselta Orpo odottaa, että siellä keskusteltaisiin tilanteesta ja siihen liittyvistä odotuksista. Hän sanoo odottavansa, että perussuomalaiset ymmärtävät, mitä hallitusvastuu tarkoittaa.

– Toisaalta odotan, että he ovat tyytyväisiä hallitusohjelmaan ja haluavat vastuuta kantaa, Orpo totesi.

Lue myös:

    Uusimmat