IS: Omerta-elokuvan kulisseissa kuohuu – turvamies esti Antti J. Jokisen pääsyn oman elokuvansa kuvauksiin

Ilta-Sanomien mukaan Omerta 6/12 -elokuvan kulisseissa kuohuu.

Kohuelokuva Omerta 6/12 nousi otsikoihin viime vuoden marraskuussa, kun ohjaaja Antti J. Jokinen jäi elokuvan tuotannosta sairauslomalle. Ohjaajaksi hänen tilalleen tuli vakituisesti joulukuusta 2020 lähtien Aku Louhimies.  

Tuolloin Cinematicin toimitusjohtaja Sara Norberg kommentoi tiedotteessa Omertan ohjaajavaihdosta.

– Ohjaajavaihdosta ei tehdä kevyin perustein. Tässä tapauksessa vaihdos oli välttämätön tuotannon jatkuvuuden turvaamiseksi. Aku Louhimies on juuri oikea valinta uudeksi ohjaajaksi.

– Pyydämme anteeksi kaikilta, jotka ovat tilanteessa kärsineet. Kenenkään ei tulisi joutua työssään olosuhteisiin, joiden kaltaisia tuotantoon osallistuvat ovat kokeneet. Kiitämme kaikkia työryhmämme jäseniä heidän antamastaan panoksesta, sitoutumisesta ja kärsivällisyydestä, Norbergin kommentoi.

Ilta-Sanomien lähteiden mukaan Omertan kuvauksissa on koettu runsaasti haasteita sekä erinäisiä väärinkäytöksiä.

Väitetysti elokuvan kulisseissa tapahtui myös ”vaarallisia tilanteita”, joiden seurauksena yksi kohtaus olisi jopa peruttu. 

– Siinä stunttikohtauksessa käytettiin paukkupatruunoin varustettua pistoolia. Ohjeiden mukaan sitä olisi pitänyt käyttää tavalla, joka ei enää täyttänyt työturvallisuuden tunnusmerkkejä, anonyymi lähde kertoi Ilta-Sanomille.

Lähteen mukaan asetta käsitellyt näyttelijä kieltäytyi noudattamasta ohjaajan käskyjä.

Suomen Kuvalehti julkaisi hiljattain artikkelin, jossa kerrotaan Omertan stunt-koordinaattorin ohittaneen ohjaaja Jokisen ohjeet. Hänen kerrotaan keskeyttäneen kuvaukset, kun tekeillä ollut autokohtaus aiheutti mahdollisen vaaratilanteen.

– Omertan kuvauksissa aseiden käytössä edellytettyä 1,5–2 metrin suoja-aluetta ei aina noudatettu, vaan varmistamaton ase on viety näyttelijän ohimolle, Suomen Kuvalehti kertoo.

Ilta-Sanomien lähteet kertovat hetkestä, johon kaikki lopulta kulminoitui.

– Kaikkien kuvauspäivään osallistuneiden nimet olivat turvallisuuslistalla. Tuona päivänä Jokisen nimi oli kuitenkin jätetty siitä tarkoituksella pois. Kun Jokinen tuli paikalle, turvamies ei päästänyt häntä sisään oman leffansa kuvauksiin. Se vaikutti hetkeltä, jolloin Jokinen viimein tajusi, että nyt on tosi kyseessä – vasta siinä vaiheessa, lähde painottaa.

Ilta-Sanomat tavoitti Antti J. Jokisen vastaamaan häntä kohtaan esitettyihin väitteisiin, joihin hän vastasi viestitse.

– Sairastuin vuonna 2020 vakavaan työuupumukseen. Olen tehnyt virheitä ja on tapahtunut ylilyöntejä, joista olen erittäin pahoillani. Olen hakenut ja saanut apua ja paranemassa, Jokinen kirjoitti.

MTV Uutiset ei tavoittanut Jokista kommentoimaan asiaa.

Marraskuussa ensi-iltansa saava Omerta 6/12  perustuu Ilkka Remeksen vuonna 2006 ilmestyneeseen kirjaan 6/12. Tarinassa serbiterroristit hyökkäävät Linnan juhliin ja ottavat suomalaisen eliitin ja kansainvälisiä arvovieraita panttivangiksi.

Katso alhaalta Antti J. Jokisen erikoishaastattelu vuodelta 2019.

11:58

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja