Vesa-Matti Loiri hautasi kaksi poikaansa – kertoo nyt menetyksistään: "Äiti kysyi minulta, enkö tee surutyötä ollenkaan" 

2:45
Näin viihdelegenda kertoo poikiensa menetyksestä MTV Uutisten haastattelussa.

Vesa-Matti Loiri on menettänyt vaimonsa ja kaksi lastaan. Mistä hän ammentaa voimavaroja suuresta surusta selviytymiseen?

Näyttelijänä, laulajana ja muusikkona tunnetuksi tullut Vesa-Matti Loiri on joutunut kokemaan elämässään suuria, äkillisiä menetyksiä. Jan Loiri kuoli vuonna 1994 auto-onnettomuudessa vain 21-vuotiaana. Toinen poika, Joonas Loiri, 37, kuoli kotonaan toukokuussa 2019 sairauskohtaukseen. 

– Kun Jankku kuoli, niin äiti kysyi minulta, enkö tee surutyötä ollenkaan. Minä en vain näyttänyt sitä. Kyllähän ne on sellaisia asioita, kun lähdetään väärässä järjestyksessä täältä, niin se kolahtaa, Loiri kertoi MTV Uutisten haastattelussa.

Loiri on sitä mieltä, että karma ohjaa niin elämää kuin kuolemaakin, eikä sellaisille asioille voi mitään.

– Menetys on suuri, mutta sielu jatkaa matkaa, olen sitä mieltä.

Suruun ei jäädä rämpimään

Poikiensa lisäksi Loiri on menettänyt myös Mona-vaimonsa auto-onnettomuudessa vuonna 1977. Loiri on todennut elämänsä varrella, ettei suruun kannata jäädä rämpimään. Voimaa hän saa ystäviltä ja nykyään myös kahdelta kissaltaan.

Myös musiikki on tärkeä osa selviytymistä. 

– Huilua en enää voi soittaa, diabetes vei sen. Vasemman käden pikkusormi ei enää osu huiluun. Mutta nokkahuilussa vasemman käden pikkurilliä ei tarvita, ja olen ottanut sen uudestaan haltuun, Loiri sanoi.

Hänen elämänsä tärkeitä asioita ovat musiikki, jalkapallo ja teatteri. Tässä järjestyksessä.

– Jos joku niistä puuttuisi, kokisin olevani jotenkin vajaa. 

Vietä itsenäisyyspäivää MTV Uutisten seurassa

MTV Uutiset Live seuraa itsenäisyyspäivän viettoa aamuvarhaisesta iltamyöhään.

Juhlailtaa ennakoidaan kello 18 alkaenyhdessä vuoden kiinnostavimpien viihdenimien kanssa MTV Uutiset Livessä.

Poikkeusvuoden juhlatunnelmat huipentuvat kello 19.30 alkavaan Itsenäisyyspäivän juhlat -ohjelmaan. Erikoisohjelma näytetään suorana MTV3-kanavalla ja MTV Uutiset Livessä.

Lue lisää: MTV:n Itsenäisyyspäivän juhlat -ohjelmassa nähdään vuoden kiinnostavimmat nimet presidenttiparista Vesa-Matti Loiriin

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja