Mainos

IS: Kaksosilla eri isät – mies vaatii toisen isyyttä

Erikoisessa käräjäoikeustapauksessa mies vaati lapselle edunvalvojaa, koska haluaa itselleen kaksoslapsista toisen isyyden, kertoo Ilta-Sanomat.

Kaksosten äiti oli avioliitossa toisen miehen kanssa, kun synnytti kaksoslapsensa. Lasten isyys meni naisen miehelle avioliiton perusteella. Nainen kuitenkin seurusteli samaan aikaan nyt isyyttä haluavan miehen kanssa ja erosi pian miehestään.

Yhdessä naisen kanssa seurustelusuhteessa ollut mies teki DNA-testin, jonka tulos oli yllättävä: hän onkin vain toisen lapsen isä.

Nyt nainen on palannut yhteen entisen aviomiehensä kanssa. Sivulliseksi jäänyt seurustelukumppani haluaisi kuitenkin toisen lapsen isyyden, ja vaatiikin lapselle edunvalvojaa, joka nostaisi kanteen nykyisen isyyden kumoamiseksi. Mies ei voi lain mukaan voi itse nostaa kumoamiskannetta.

Lasten äiti kyseenalaistaa ulkomailla tehdyn testin luotettavuuden. Ilta-Sanomien haastatteleman THL:n oikeusgenetiikkayksikön päällikön Marjo Kestilän mukaan testi ei ole oikeudellisesti pätevä.

Hänen mukaansa eri-isäiset kaksoset ovat hyvin harvinainen ilmiö. DNA-testejä on tehty 25 vuotta, eikä THL:lle ole tullut vastaan aiemmin kuin yksi tapaus. Testejä tehdään THL:n oikeusgenetiikkayksikössä 1500 kappaletta vuosittain.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.