Korkein oikeus löi sinetin oudolle tapaukselle – Jani määrättiin elättämään ex-vaimonsa salarakkaan lasta

Jani on maksanut vuosia elatusmaksuja lapsesta, joka ei ole hänen – näin hän kuvailee pitkittynyttä oikeusprosessia 6:31
Jani on maksanut vuosia elatusmaksuja lapsesta, joka ei ole hänen – näin hän kuvaili MTV Uutisille pitkittynyttä oikeusprosessia

Janin pitkä oikeustaistelu tuli päätökseensä, kun korkein oikeus ei antanut hänelle valituslupaa lapsen elatusmaksua koskevassa asiassa. Päätöksen johdosta Janin pitää maksaa elatusmaksuja lapselle, jota virheellisesti luuli omaksi pojakseen.

Jani sai vasta lapsen ollessa 1,5-vuotias tietää, että poika on saanut alkunsa hänen puolisonsa salasuhteesta. Lain mukaan isyyden kumoamista olisi pitänyt hakea ennen kun lapsi täyttää kaksi vuotta, mutta Jani sai paperit vetämään noin seitsemän viikkoa myöhässä. Näin hän jäi lapsen isäksi ja siten elatusvelvolliseksi, vaikka lapsen oikea biologinen isä on tiedossa.

MTV Uutiset ei julkaise Janin koko nimeä lapsen suojelemiseksi.

Elatusmaksuja kertyy lähes 50 000 euroa

Valituksella mies pyrki kumoamaan hovioikeuden päätöksen, jonka mukaan hän on juridisesti lapsen elatusvelvollinen vanhempi.

Miehen laskujen mukaan hän joutuu maksamaan yhteensä 47 667,15 euroa elatusmaksuja, kunnes toisen miehen lapsi saavuttaa täysi-ikäisyyden.

Aiemmin MTV Uutisille mies kertoi, että valitus korkeimpaan oikeuteen palveli kahta tarkoitusta.

– Ensinnäkin asia on täysin oikeustajuni vastainen, ja sellaiseen päätökseen ei voi tyytyä. Toisekseen, vaikka en saisi valituslupaa, se alleviivaa oikeusjärjestelmämme puutteita. Toivottavasti niitä ymmärretään jossakin kohtaa ryhtyä korjaamaan, kun puutteet tuodaan julkisuuteen, Jani sanoi MTV Uutisille.

Tilanteen aiheuttaneen lain muuttamista harkitaan eduskunnassa.

Jani kertoo musertavasta hetkestä: näin hän sai tietää, ettei olekaan lapsen isä 2:37
Jani kertoo musertavasta hetkestä: näin hän sai tietää, ettei olekaan lapsen isä
'

Lue myös:

    Uusimmat