Mainos

Ex-naisystävä hedelmöitti itsensä luvatta miehen spermalla Briteissä – väärensi isän allekirjoituksen

Britanniassa on käyty oikeutta tapauksessa, jossa mies väittää entisen naisystävänsä hedelmöittäneen itsensä luvatta hänen spermallaan, kertoo The Telegraph.

Mies vaati keinohedelmöityksestä vastannutta lontoolaista klinikkaa tilille asiassa. Tapaus sattui brittilehden mukaan loppuvuodesta 2015.

The Telegraphin mukaan pariskunta erosi toukokuussa 2010. Tuolloin heillä oli jo yksi yhteinen poika, joka oli saanut alkunsa keinohedelmöityksen avulla. Useita munasoluja ja siittiöitä oli eron aikaan edelleen jäädytettynä lontoolaisen klinikan tiloissa.

Lokakuussa nainen oli mennyt klinikalle ja halunnut tulla uudelleen raskaaksi. Tuolloin nainen esitti klinikalle lomakkeen, jossa myös mies antoi allekirjoituksen perusteella lupansa sperman käyttöön.

Mies on vaatinut muun muassa korvauksia kuluista, joita keinohedelmöityksellä syntyneestä tyttärestä on hänelle aiheutunut. Toistaiseksi miehen vaatimukset eivät ole kantaneet hedelmää oikeudessa. Mies hävisi hiljattain vaateineen korkeammassa oikeusasteessa, mutta tuomari antoi hänelle valitusluvan.

Vaikkei mies käykään suoraan oikeutta naista vastaan, tuomari otti ratkaisussaan kantaa myös naisen toiminnan moraalisuuteen. Tuomari oli vakuuttunut siitä, ettei mies ollut missään vaiheessa allekirjoittanut eron jälkeen keinohedelmöityksen mahdollistanutta paperia. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.