IS: Helena ja Mikko Koivu ovat nyt virallisesti eronneet

Mikko ja Helena Koivu eroavat – Seiskan mukaan syynä NHL-tähden pettäminen 3:34
Helena ja Mikko Koivun erosta uutisoitiin vuonna 2020. Nyt ero on virallistettu.

Ilta-Sanomien mukaan Helena ja Mikko Koivun vuosia kestänyt avioeroasia on saatu päätökseensä.

Ilta-Sanomat kertoi 5. tammikuuta, että minnesotalainen tuomioistuin on vihdoin antanut ratkaisunsa ex-jääkiekkoilija Mikko Koivun ja hänen ex-vaimonsa Helena Koivun avioeroasiassa.

Ilta-Sanomien mukaan tiistaina 2. tammikuuta annetussa ratkaisussa todetaan, että Koivujen avioliitto on nyt laillisesti purettu. Avioliiton päättymisestä kertovassa todistuksessa mainitaan, ettei kumpikaan eron osapuolista ole pyytänyt nimenvaihdosta liiton päättyessä.

Mikko jätti avioerohakemuksen Varsinais-Suomen käräjäoikeuteen helmikuussa 2020. Käräjäoikeus ja hovioikeus kuitenkin katsoivat, ettei Suomessa voida ratkaista Yhdysvalloissa asuvan parin avioeroa. Näin avioero siirtyi käsiteltäväksi Yhdysvaltoihin. 

Ex-parilla on ollut kiistaa myös omaisuudesta. Minnesotan osavaltion käräjäoikeus päätti elokuussa 2023, että Helena joutuu muuttamaan pois perheen kodista Edinassa ja palauttamaan Mikolle kuuluvan Chevrolet-merkkisen auton. Molempien täytyi olla hyvässä kunnossa. 

Käräjäoikeuden asiakirjoista kävi myös ilmi, että Mikko on maksanut Helenalle heidän avioeronsa jälkeen kaikkiaan noin 1,8 miljoonaa dollaria, eli noin 1,6 miljoonaa euroa. 

Mikolla ja Helenalla on avioehto, mutta he olivat sopineet naimisiin mennessään, että avioeron sattuessa Helena saa Mikolta miljoona euroa hänen roolistaan "kotiäitinä". Näin turvattaisiin hänen taloudellinen hyvinvointinsa ja turvallisuutensa eron jälkeen.

Helmikuusta 2020 Mikko oli maksanut Helenalle yli 1,1 miljoonaa dollaria varoja ja lisäksi vielä 575 000 dollaria asianajajakuluja. Asiakirjojen mukaan Helena oli käyttänyt käytännössä kaikki nämä varat. Helena oli sitä mieltä, että hän ei pysty pitämään elintasoaan yllä ilman Mikon taloudellista lisätukea tulevaisuudessa. Hän kertoi myös, että ei ole pystynyt säästämään Mikolta saamistaan tuista mitään. 

Minnesodan käräjäoikeuden mukaan Helena ei ollut oikeutettu lisätukeen, sillä se ei katso Helenan olevan taloudellisesti epävakaassa tilanteessa saatuaan Mikolta miljoona euroa. 

Oikeus katsoi tuolloin myös, että Helena on vielä työikäinen ja hänellä on korkeakoulututkinto sekä huomattava työkokemus ajalta ennen avioliittoa. Hän voi siis hakea töitä ja elättää itsensä.

Ex-parilla on kolmen lapsensa osalta yhteishuoltajuus. Kesäkuussa lapset määrättiin muuttamaan Yhdysvalloista Turkuun Mikon luokse.

Lue myös:

    Uusimmat