IS: Ben Zyskowicz avautuu terveysongelmista, jotka saattavat päättää kansanedustajauran – "Kun päätä särkee joka helvetin päivä, myös taipumus masennukseen on vahvistunut"

Kansanedustaja Ben Zyskowicz kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa kärsivänsä ahdistuksesta ja piinaavasta migreenistä. Hän haluaa puhua avoimesti mielenterveysongelmista, jotta siihen liittyvät tabut murtuisivat.

Ben Zyskowicz, 66, kuvailee haastattelussa, että hänen päätänsä on jomottanut jo kaksi vuosikymmentä. Hänellä on todettu krooninen migreeni, joka varjostaa laajalti elämää. 

Terveysongelmat ovat paisuneet niin suureksi, että kyky toimia kansanedustajana on vaakalaudalla. Zyskowicz on toiminut kokoomuksen kansanedustajana jo vuodesta 1979.

– Kun päätä särkee joka helvetin päivä, myös taipumus masennukseen on vahvistunut, Zyskowicz kuvailee tilannetta Ilta-Sanomille. 

Onneksi hyvin vakavia migreenikohtauksia Zyskowiczilla ilmenee harvoin, mutta hän joutuu ottamaan päivittäin migreenin estolääkkeen. Työkyky kärsii lääkityksestä huolimatta, sillä se aiheuttaa väsymystä.

Ahdistus ilmenee paniikkioireina

Stressi on keskeinen tekijä fyysisten ja henkisten oireiden kasaantumiseen. Se lisää vihlontaa päässä, mutta lietsoo myös ahdistusta.

– Ahdistus on ilmennyt aiemmin myös paniikkioireina, mutta varsinainen diagnoosi on yleistynyt ahdistuneisuushäiriö, Zyskowicz toteaa.

Paniikkioireet ovat kuitenkin väistyneet jo vuosiksi

Kasaantuvat terveysongelmat ovat saaneet Zyskowiczin puimaan uransa päättämistä. Ratkaiseva päätös on kuitenkin vielä tekemättä. 

– Jatkuva päänsärky, ahdistus ja masentuneisuus ovat verottaneet työkykyäni ja kapasiteettiani. Nykyisellä jaksamisella ja mielialalla en enää pysty tekemään kaikkea sitä, mitä haluaisin kansanedustajana tehdä, Zyskowicz taustoittaa Ilta-Sanomille. 

Päätöstä uran päättämisestä ei tarvitse tehdä tässä hetkessä, sillä seuraavat eduskuntavaalit koittavat vasta keväällä 2023.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja