Mainos

IS: Alastomana trampoliinilla hyppinyt valittaa tuomiostaan korkeimpaan oikeuteen

Sekä käräjä- että hovioikeudessa sukupuolisiveellisyyden julkisesta loukkaamisesta tuomittu jyväskyläläismies aikoo hakea valitusoikeutta korkeimpaan oikeuteen saakka.

Asiasta kertoi Ilta-Sanomat.

Mies tuomittiin, koska tämä oli kävellyt kotonaan alasti lukuisia kertoja tietoisena siitä, että hänen alastomuutensa näkyy ikkunoiden kautta myös kadulla kulkeville ihmisille. Lisäksi hän oli pomppinut alasti trampoliinilla omalla pihallaan.

Ilta-Sanomien haastattelussa miehen asianajaja Mia Kavasto kertoo, että kyse on ihmisen perustuslaillisesta oikeudesta oleskella omassa kodissaan, alasti tai ei.

Hovioikeus ei puolustuksen mukaan perustellut ratkaisussaan, miten yksityisellä paikalla on ylipäänsä voitu tehdä julkista esiintymistä vaativa rikos.

Puolustus huolissaan naapurikyttäämisestä

Puolustuksen mukaan hovioikeus arvioi tilannetta yksinomaan naapurien näkökulmasta, jotka olivat korostaneet nimenomaan alastomuuden olleen paheksuttavaa.

Vastaaja vakuuttaa, ettei hänen tarkoituksensa ollut esitellä itseään ikkunassa.

Vastaajaa myös kummastuttaa se, että naapurit tekivät havaintonsa useiden kymmenien metrien päästä.

Kavasto on huolissaan ratkaisusta myös yksilön näkökulmasta. Hän pelkää, että toisten ihmisten kotirauhan piiriin kuuluvien tapojen paheksuminen saa päätöksestä tukea.

– Onko tämän tuomion jälkeen sallittua seurata naapurin toimintaa olohuoneessaan ja jos siitä ei pidä, raportoida naapurista poliisille, hän toteaa Ilta-Sanomien haastattelussa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja