Mainos

Irtisanomiset vähenivät jo keväällä

Yt-neuvotteluista kertovista uutisista huolimatta irtisanomisten määrä on vähentynyt.

Irtisanomisten määrä suomalaisyrityksissä on jäämässä selvästi viimevuotista vähäisemmäksi. Vaikka uutiset yhä kertovat satoja työntekijöitä koskevista yt-neuvotteluista, käänne parempaan on tapahtunut jo keväällä.

STT:n selvityksen mukaan huhti-toukokuun aikana yt-neuvotteluista kertoi vain tusinan verran yrityksiä, kun vuotta aiemmin yli 40 suurehkoa yritystä kertoi saneerauksistaan. Tuolloin 9000 ihmisen työpaikka oli uhattuna, kun viime keväänä määrä oli 1000 ihmisen luokkaa.

Poikkeuksen tekee elokuu, jolloin tavoiteltiin lähes parin tuhannen työntekijän irtisanomisia tai lomautuksia. Viimeksi vastaaviin lukuihin päädyttiin tammikuussa. Sen jälkeen irtisanomistahti on hidastunut muutamiin satoihin kuukaudessa.

Kesäkuun jälkeen uutisissa on kerrottu yli 4000:ta työntekijää koskevista yt-neuvotteluista alle 40 yrityksessä. Viime vuonna STT:n tekemän selvityksen mukaan yli 50 yritystä ilmoitti kesäkuun ja lokakuun välisenä aikana leikkaustarpeestaan. Tuolloin ne koskivat yli 7000:ta ihmistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.