Mainos

Ironinen sattuma: Maltan kentällä kuvattiin elokuvaa konekaappauksesta, kun oikeasti kaapattu kone laskeutui

Maltan lentokentällä kuvattiin eilen elokuvaa konekaappauksesta, kun yhtäkkiä tilanteesta tulikin todellinen. Kuvaukset keskeytettiin, kun kentälle laskeutui oikeasti kaapattu lentokone.

Libyalaiskoneen kaapanneet uhkasivat eilen räjäyttää koneen käsikranaatilla lentokentällä. Koneessa oli 118 ihmistä, jotka kaikki lopulta vapautettiin ja kaappaajat antautuivat. Kaappaus oli Maltan pääministerin mukaan poliittinen, ja kaappaaja kertoi olevansa ”Gaddafi-myönteinen”.

– Tilanne oli hyvin ironinen, koska kuvausten aikaan tapahtui oikea kaappaus, kertoo Magda Magri Naudi, Lijan kaupungin pormestari.

Entebben vangit jumissa viikon

Kuvattu elokuva on nimeltään Entebbe, ja se perustuu 40 vuotta sitten tapahtuneeseen kaappaukseen Ugandassa, kertoo BBC.

Tuolloin, vuonna 1976, Israelin joukot vapauttivat 105 panttivankia yllätyshyökkäyksessä Ugandan Entebben lentokentällä. Iskussa kuoli kahdeksan panttivangin ottajaa sekä 20 ihmistä Ugandan joukoista. Panttivangit olivat olleet koneessa noin viikon. Palestiinalaiset kaappasivat Tel Avivista Pariisiin matkalla olleen koneen ja ohjasivat sen Entebbeen.

Lijan pormestari Naudi kertoo, että maltalaiset joukot suoriutuivat eilen hyvin tilanteesta.

– Meillä on ollut täällä viisi kaapatun koneen laskeutumista. Ironista nyt oli se, että tänään täällä oikeasti kuvattiin kaappauselokuvaa, mikä jouduttiin keskeyttämään.

Entebbe-elokuvan on tarkoitus tulla julki ensi vuoden aikana. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.