Mainos

Lentokonekaappaus Maltalla: Matkustajat vapautettu, kaappaajat otettu kiinni

Libyalaiskoneen kaapanneet ovat antautuneet ja heidät on otettu kiinni, kertoo Maltan pääministeri Twitterissä. Hänen mukaansa kaikki ihmiset on vapautettu koneesta.

Kaappaajat uhkasviat aiemmin räjäyttää koneen , jonka kyydissä oli 118 ihmistä. Lapset ja naiset saatiin vapautettua jo aiemmin.

Libyan sisäinen Afriqiyah Airwaysin lento A320 kaapattiin. Se laskeutui Maltalle, kertoi maltalaismedia aiemmin.

Median mukaan koneen kaapannut terroristi uhkasi miehistölle, että räjäyttää koneen hallussaan olevalla käsikranaatilla.

Kaappaaja lupasi aiemmin päästää 111 matkustajaa vapaaksi, jos hänen vaatimuksiinsa vastataan. Vaatimuksista ei ole saatu tietoja julkisuuteen. 

Maltan pääministeri on vahvistanut, että kyse on poliittisesta kaappauksesta. Kaappaaja kertoi olevansa "Gaddafi-myönteinen."

Viranomaiset kertovat, että kaappauksesta kertoi koneen pilotti, joka oli yrittänyt ohjata koneen Libyaan, mutta kaappaajat pakottivat hänet lentämään Maltalle. Pilotti kertoi tapahtuneesta, ennen kuin lennonjohto menetti yhteyden koneeseen.

Lennot Maltan lentokentälle on peruttu tai ohjattu laskeutumaan muille kentille. Maltan kansainväliselle lentokentälle laskeutunut kone on uutistoimisto AFP:n mukaan sotilasajoneuvojen ympäröimä. 

Maltan saari sijaitsee 500 kilometrin päässä Libyan pohjoisrannikolta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.