British Airwaysin lentäjä siepattiin välilaskun aikana – seurasi tuntikausien pahoinpitely ja kidutus

British Airwaysin lentäjä on joutunut kidnappauksen ja kidutuksen uhriksi välilaskun aikana Etelä-Afrikassa.

Sieppaus tapahtui, kun lentäjä kävi Johannesburgiin tehdyn välilaskun aikana ostoksilla. Asiasta uutisoi muun muassa Sky News.

British Airways on ilmoittanut tukevansa työntekijäänsä ja auttavansa paikallisia viranomaisia tutkinnassa. Lentäjän kerrotaan joutuneen sieppauksen aikana kidutetuksi ja ryöstetyksi. 

– On häkellyttävää, mitä lentäjälle tapahtui. Se oli kuin elokuvasta, The Sun -sanomalehden lähde kertoo.

Lentoyhtiön henkilökunnalle lähetettiin hälytys, jossa kerrottiin, että miehistön jäsen oli siepattu johannesburgilaisen supermarketin ulkopuolella, lehti kertoo.

Artikkeli jatkuu videon jälkeen.

Lentokoneen kylkeen tuli iso reikä kesken lennon USA:ssa – kamera tallensi tilanteen: "Julistamme hätätilan" 0:52
Katso myös: Lentokoneen kylkeen tuli iso reikä kesken lennon USA:ssa – kamera tallensi tilanteen: "Julistamme hätätilan".

Tuntien kidutus ja pahoinpitely

Lentäjää lähestyi tiettävästi nainen supermarketin parkkipaikalla Johannesburgin Melrose Arch -asuinalueen pohjoispuolella. Nainen pyysi häntä auttamaan laukkujensa kanssa.

Kun he pääsivät naisen autolle, joukko miehiä työnsi lentäjän sisään ja ajoi kaupungin syrjäiseen osaan, jossa hänet pahoinpideltiin.

– Hän joutui huijatuksi, kun suostui auttamaan apua tarvitsevaa naista. Ennen kuin hän ehti tajutakaan, hänet pakattiin autoon ja ajettiin pois, lähde kertoo.

Lentokoneeseen oli saatava sijainen, koska lentäjä ei ollut kykenevä lentämään konetta takaisin Lontooseen.

– Hän joutui kärsimään tuntikausia kestänyttä kidutusta ja pahoinpitelyä. Se päättyi vasta, kun häneltä oltiin saatu vietyä kaikki rahat. Hän on tällä hetkellä vain onnellinen siitä, että on ylipäätään elossa.

Lue myös:

    Uusimmat