Salatut elämät

Pihlajakadulla tapahtuu!

Salkkareiden viikon jaksot ennakkoon

Katso lisää

Korona sotki kansainväliseen uraan tähtäävän entisen Salkkarit-tähden suunnitelmat – palasi Pihlajakadulle: "Erikoista, mutta kivaa"

9:03
Suosikkinäyttelijät Sami Uotila ja Irina Vartia kertoivat Pihlajasadun kuohuttavista juonenkäänteistä Uutisaamussa

Yhdysvalloissa uraa luonut Irina Vartia palasi Monica Mustavaaran rooliin Pihlajasadun kolmannelle tuotantokaudelle.

Salatut elämät -sarjan jäätyä kesätauolle ruutuihin palasi spin-off -sarja Pihlajasatu, jonka kolmannella tuotantokaudella pääosassa ovat Dahlia Mustavaara (Inkeri Mertanen) ja Helena Kuula (Anneli Ranta).

Monica Mustavaaran roolista Salkkareista poistunut Irina Vartia kertoo ilahtuneensa, kun häntä pyydettiin mukaan spin-offiin.

– Oli kivaa, että Mustavaarat pääsivät pääosaan, kun Dahlia on keskiössä! iloitsi Vartia, mutta lisäsi samaan hengenvetoon, että spin-offin tekeminen poikkesi jonkun verran työstä runkosarjassa.

– Se oli erikoista, mutta kivaa. Hahmo oli erilainen, mutta mitään täysin uuttakaan ei voinut aloittaa, koska hahmo oli kuitenkin sama, Vartia puntaroi MTV Uutisten haastattelussa.

Roolihahmo Monica totuttiin näkemään tyylikkäänä juristina. Kuten spin-offin henkeen kuuluu, kaikki on toisin Pihlajasadussa.

– Tuli mieleen jopa vanhahtava aika, kun varakkailla ihmisillä oli kotiapulaisia, hän vihjaa hahmonsa kuvioista.

Salkkareissa lopetettuaan Vartia on viettänyt paljon aikaa Yhdysvalloissa. Maailmalla jylläävä koronapandemia pisti kuitenkin kevään osalta suunnitelmat uusiksi.

– Olin alkuvuodesta ja viime syksynä Jenkeissä. Kun tuli matkustuskielto, asiat jäivät kesken. Tarkoitus oli olla kevät Atlantassa ja verkostoitua, mutta se peruuntui, Vartia harmittelee.

– Tarkoitus oli panostaa kansainväliseen työnhakuun ja alkuun tulikin lamaannus, kun kaikki stoppasi, hän kuvailee.

Vartia kertoo kuitenkin yllättyneensä iloisesti huomattuaan, että koe-esiintymisiä ja muita työhön liittyviä asioita ja kontakteja on voinut hoitaa myös netissä.

– Nyt tuntuu ihan hyvältä, etteivät asiat seiso kokonaan. Ihmisillä on ehkä ollut nyt enemmän aikaa.

Vartian kesä sujuukin tällä kertaa koti-Suomessa kesäteatterissa Rovaniemellä. Paluu rapakon taakse siintää kuitenkin mielessä. 

– Olen sopinut Suomeen työasioita alkusyksylle. On turhaa kytätä viikko viikolta, miten rajoitusten käy, mutta tahdon mennä takaisin, koska viisumi on vielä melkein kaksi vuotta voimassa. Olen ajatellut, että tähtäin on ehkä puolen vuoden päässä.

Mitä kaikkea Pihlajasadun uudella kaudella on luvassa? Katso video!

0:30

Pihlajasatu arkisin kello 19.30 MTV3-kanavalla!

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja