Iranin mielenilmaukset jatkuvat: Pysäytti valtavan säiliöaluksen Persianlahdella – miehistö pidätettiin

0:40
USA: nämä kuvat todistavat, että Iran on Saudi-Arabian iskun takana.

Iran on jälleen pysäyttänyt säiliöaluksen Persianlahdella. Pysäytyksen tekijänä kerrotaan olleen Iranin vallankumouskaarti.

Iranilaismedian mukaan aluksen lastina on 250 000 litraa polttoainetta, jota oltiin viemässä Arabiemiraatteihin. Alus pysäytettiin Hormuzinsalmen lähellä.

Aluksessa arvioidaan olevan 11 ihmistä, ja sen miehistö on pidätetty. Heidän kansallisuuksistaan tai määrästään ei ole toistaiseksi tietoa. 

Iranin välit naapurimaa Saudi-Arabiaan ja sen liittolaiseen Yhdysvaltoihin ovat olleet hyvin kireät. Saudi-Arabia syyttää Iranin tukemia kapinallisia iskuista öljyntuotantolaitoksiinsa viikonloppuna.

Jännitteet ovat johtaneet erilaisiin eskalaatioihin Hormuzinsalmella.

Brittiviranomaiset ottivat iranilaistankkeri Grace 1:n haltuunsa heinäkuun alussa Gibraltarinsalmessa.

Grace 1:n kiinnioton jälkeen Iran otti kiinni Hormuzinsalmessa Britannian lipun alla seilanneen ruotsalaisvarustamon Stena Impero -aluksen. Grace 1 on sittemmin vapautettu, kuten myös ainakin osa Stena Imperon henkilökunnasta.

Hormuzinsalmi on merenkululle strategisesti tärkeä. Salmi yhdistää Persianlahden Intian valtamereen ja on kriittisen tärkeä meriväylä öljykuljetusten kannalta.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja