Iran takavarikoi öljytankkerin Omanin rannikolla

Iran ilmoittaa uutistoimisto Tasnimin mukaan takavarikoineensa öljytankkerin Omanin rannikolla. Öljytankkeri Saint Nikolas oli matkalla Irakista Turkkiin, mutta on nyt ohjattu Iranin Bandar-e-Jaskiin.

Britannian laivaston kauppamerenkulkua seuraavan palvelun mukaan tankkeriin nousi aamun pikkutunneilla aseistautuneita miehiä, jotka peittivät aluksen kamerat. Aluksella oli 19 henkilön miehistö, joista 18 on filippiiniläisiä ja yksi kreikkalainen. Lastina on 145  000 tonnia raakaöljyä.

Iran ilmoitti takavarikoineensa amerikkalaisen aluksen, mutta aiempien tietojen mukaan alus on kreikkalaisessa omistuksessa ja purjehtii Marshallsaaren lipun alla.

Brittiläinen merenkulun riskejä seuraava Ambrey-yhtiö kertoi, että nimeä vastikään vaihtanut öljytankkeri on aiemmin saanut sakkoja iranilaisen öljyn kuljettamisesta. Öljylasti joutui Yhdysvaltojen oikeusministeriön takavarikoimaksi. Yhtiön mukaan Iran on aiemminkin ryhtynyt vastatoimiin sellaisia tahoja vastaan, joiden se katsoo tekevän yhteistyötä Yhdysvaltojen kanssa.

Meriliikennettä Persianlahden ja Punaisenmeren alueella ovat viime aikoina häirinneet myös huthikapinallisten iskut rahtialuksia vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat