Iran kiistää, että Yhdysvallat olisi onnistunut kyberiskussaan

Iran kiistää, että Yhdysvallat olisi onnistunut tekemään kyberiskun sitä vastaan.

Mediatietojen mukaan Yhdysvallat teki Iranin sotilastietojärjestelmiin kohdistuvan kyberhyökkäyksen viime viikolla. Isku kohdistui Iranin rakettien ja ohjusten laukaisua kontrolloiviin järjestelmiin.

Iranin viestintäministerin mukaan maata vastaan ei ole koskaan tehty onnistunutta kyberiskua.

– Tiedotusvälineet kysyvät, onko väitetty Irania vastaan kohdistettu kyberisku totta. Yhtään onnistunutta iskua ei ole tehty, vaikka yritystä heillä on riittänyt, ministeri Mohammad Javad Azari Jahromi kirjoittaa Twitterissä.

Ministerin mukaan pelkästään viime vuonna Iran torjui 33 miljoonaa sitä vastaan suunnattua kyberhyökkäystä.

Iran ihmettelee, mitä uusia pakotteita voi muka olla

Presidentti Donald Trump on ilmoittanut määräävänsä Iranille "merkittäviä" uusia pakotteita tänään. Jo ennen pakotteiden julkistamisesta Iran totesi, ettei niillä tule olemaan mitään vaikutusta.

– Emme todellakaan tiedä, mitä (ne uudet pakotteet) ovat ja mihin ne enää tähtäävät, mutta olemme sitä mieltä, ettei niillä ole mitään vaikutusta, maan ulkoministeriötä edustava Abbas Mousavi kommentoi.

– Onko olemassa enää mitään sellaisia pakotteita, joita Yhdysvallat ei olisi kohdistanut maahamme viime aikoina tai viimeisen 40 vuoden aikana?

Venäjä puolestaan tuomitsi Yhdysvaltojen Iranille suunnittelemat uudet pakotteet laittomaksi.

Välit kiristyneet äärimmilleen

Yhdysvaltojen ja Iranin suhteet ovat kiristyneet äärimmilleen viime päivien selkkausten takia. Molemmat maat ovat kuitenkin sanoneet haluavansa välttää sotatoimia.

Perjantaina Trump sanoi, että Yhdysvallat oli valmiina tekemään sotilaallisen iskun Iraniin, mutta hän päätti viime minuuteilla perua hyökkäyksen. Iskulla olisi vastattu yhdysvaltalaisen lennokin alas ampumiseen.

Iran ilmoitti viime viikolla ampuneensa alas yhdysvaltalaisen lennokin, joka loukkasi maan ilmatilaa. Yhdysvaltojen mukaan lennokki lensi kansainvälisessä ilmatilassa.

Trumpin mukaan Yhdysvaltojen vastaiskulla olisi ollut suhteettoman kova hinta, koska siinä olisi voinut kuolla 150 ihmistä. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja