Mainos

Iran arvosteli Yhdysvaltain ohjushyökkäyksiä

Iranin presidentti Ali Akbar Hashemi Rafsanjani arvosteli ankarasti Yhdysvaltain Irakiin tekemiä ohjusiskuja. Samalla hän syytti Irakin johtoa, joka hyökkäyksellään kurdialueille antoi Yhdysvalloille tekosyyn ohjusiskuihin.
-Amerikkalaisten toimet Irakissa ovat vääriä, sanoi Keniassa vierailulla oleva Rafsanjani lisäten, että irakilaiset itse antoivat amerikkalaisille hyvän tekosyyn iskuihin.

Jo eilen Rafsanjani syytti Yhdysvaltain ja Irakin johtajia "kansankiihottajiksi", jotka ajavat vain omaa etuaan Irakin kansan kustannuksella.
-Näyttää siltä, että Yhdysvaltain vaalikampanja ratkaisee maailman kansojen kohtalon. Clinton on demagogi, koska hän hyökkää Irakiin vain kerätäkseen ääniä, Rafsanjani syytti.
-Kansa joutuu inhimillisen katastrofin uhriksi eikä kansainvälisiä sopimuksia noudateta.

Rafsanjani syytti myös Iranin pitkäaikaisen verivihollisen Irakin johtoa sanoen, että Saddam Husseinin hyökkäys kurdialueille ei ole puolustettavissa. Bagdadin harkitsematon teko johti Yhdysvaltain vieläkin harkitsemattomampaan tekoon, hän sanoi iranilaistoimittajille, jotka seuraavat presidentin Afrikan-kiertomatkaa.

Myös Irakin keskenään taistelevat kurdiryhmät joutuivat Rafsanjanin arvostelun kohteeksi. Hänen mukaansa kurdijohtajien olisi ymmärrettävä, ettei Saddam Hussein eikä Yhdysvallat pidä heistä. Keskinäisillä kahinoillaan he vain antavat näille tekosyyn omille toimilleen, Iranin presidentti sanoi.
(STT-AFP-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.