Mainos

Irakista saapuva "passidelegaatio" kuohutti eduskunnassa – sisäministeri Mykkänen: Työnteko estää radikalisoinnin

0:57

Irakin sisäministeriön alainen "passidelegaatio" herätti tänään keskustelua eduskunnan kyselytunnilla. Delegaatio on tulossa Suomeen myöntämään passeja Irakin kansalaisille.

Passia voivat hakea turvapaikkaprosessissa olevat irakilaiset, joilla ei ole tällä hetkellä lainkaan passia. Tällä tavalla halutaan myös helpottaa työnperäisen oleskeluluvan saamista.

Perussuomalaisten Laura Huhtasaari ihmetteli sitä, miksi hallitus suosii ulkomaalaisia työttömiä suomalaisten sijaan.

– Miksi te annatte irakilaisten nöyryyttää Suomea. Miksi haluatte tehdä laittomattomasti Suomessa olevien tilanne helpommaksi, Huhtasaari kysyi.

Sisäministeri Kai Mykkäsen (kok.) mielestä on positiivinen asia, jos turvapaikanhakijat integroituvat Suomen yhteiskuntaan työn kautta.

Tällä hetkellä turvapaikanhakija on oikeutettu työperäiseen oleskelulupaan, jos hän on oleskellut Suomessa vähintään 3 kuukautta. Siihen tarvitaan kuitenkin voimassa oleva passi.

– 3 kuukautta täällä oltuaan voi laillisen työsopimuksen solmia, jos työpaikka löytyy. Aktiviteetti radikalisoitumisen välttämiseksi on tärkeää, Mykkänen sanoi.

Työministeri Jari Lindström (sin.) muistutti, että työperäisen maahanmuuton tarveharkinta on edelleen hallituksen linja. Perussuomalaisten ei tarvitse olla huolissaan tarveharkinnan poistamisesta, Lindström huomautti.

 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja