Mainos

Irakin jälleenrakentajille oma lainarahasto

Irakiin tulevia ulkomaisia yrityksiä ja investoijia varten perustetaan lähiviikkoina oma lainarahasto, ilmoitti Yhdysvaltain korkein Irakissa toimiva siviiliviranomainen Paul Bremer tänään.

Lainoista sovitaan yhdessä yksityisten pankkien ja Irakin keskuspankin kanssa. Rahaston avulla halutaan julkituoda maailmalle, että Irak on valmis yhteistyöhön yritysten kansa. Liike-elämän edustajille vakuutetaan, ettei heidän tarvitse pelätä menettävänsä rahojaan epävarmoissa oloissa. Bremerin mukaan lainoituksella ohjataan Irakia samalla kohti vapaata markkinataloutta.

Bremer ilmoitti tänään myös, että Irakin keskuspankista kateissa olleet 250 miljoonaa dollaria ovat löytyneet vahingoittumattomina pankin holveista, vaikka setelit kärsivät vesivahingoista liittoutuneiden hyökkäyksen aikana.

Yhdysvallat on järjestänyt tarjouskilpailuja lähinnä amerikkalaisille yrityksille ja liittolaisilleen mahdollisuudesta jälleenrakentaa Irakia. Maa kiinnostaa kuitenkin myös mm. suomalaisyrityksiä, nyt kun YK:n talouspakotteetkin on poistettu. Suomessa mm. Finnpro neuvoo ja konsultoi yrityksiä, jotka haluavat Irakiin.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.